Absinthe Sprit, Blott en drink alternativt en legend?

Flera folk tror att absint är en likör, men det är faktiskt klassificerad som alkohol eller sprit framförallt alldenstund det ej är buteljerat med tillsats utav socker.

En numera nästan utsuddad barriär uttalar att en likör är sprit med tillsats av socker och smakämnen – samt då börjar antagligen nära nog all sprit som saluförs nu heta likör.

Vår ”egen” Vodka Absolut Citron eller blåbär, vem skulle anlända på tanken att kalla dessa för en likör?

Absithe är en strong växtbaserade alkohol som destilleras med malört och anis, men är oxå bekant för att inneha övriga aromatiska örter som fänkål, lakrits, kvanne källa, koriander, muskot, enbär samt mer.

Ordet absint refererar antingen till den alkoholhaltiga drycken alternativt den faktiska malörtens namn Artemisia absinthium.

Absinthe sprit är i flera annorlunda typer.

Dess utveckling började i slutet av 17-talet i Schweiz för att efter att spridas till övriga länder som satte sin egen prägel på originalet.

Som man kanske begriper, var kvaliteten på de olika märkena mycket varierade, ungefär som vin är nu, och de billigare sorterna av absint hade lägre alkoholhalt samt begagnade ofta ingredienser som var direkt skadliga.

Sorten som kallas “Bohemian Absinth” kom från Tjeckien och var en av dessa billigare sorter som innehöll en del eller noll anis, fänkål eller någon utav de övriga örter som hittades i den traditionella absint.

Den schweiziska samt särskilt den franska var ansvariga för att kraftigt öka poopulariteten för absint och bedömdes mestadels vara de som producerade högsta kvalitet.

Medans samtliga har sina egna personliga smakpreferenser, en “deluxe absinthe” är i allmänhet utav högre kvalitet än en Klicka Här för mer info..

Det finns också ett litet antal betraktas som “special absint” som är helt unik samt annorlunda.

Det finns många legender och myter kring absint sprit, som dess franska smeknamn, “The Green Fairy – La fée verte” ) på grund av att det (oftast) innehar en smaragdgrön kulör.

Början såldes det som ett universellt medicin, kanske därför fördelarna med malört samt övriga örter.

Det rekommenderades för behandling utav epilepsi, kolik, gikt, njursten, samt mycket mer.

Snart såldes det både som en huskur och en aptitretare.

Den hade en unik effekt på dem som drack det, det till och med förbjöds utav den schweiziska regeringen 1910.

Flera trodde att hög användning utav absint var kopplat till hallucinationer, våld samt missmod.

Antagligen det är därför det fick så mycket eloge utav bohemiska typer och konstnärer som Picasso, Ernest Hemingway samt Oscar Wilde.

Legenden uttalar att den berömda holländska konstnären Van Gogh, skar utav sitt förena öra under dess inflytande.

Absinthe blev så populär i Frankrike, särskilt med bohemiska författare och konstnärer i Paris.

De hade “den gröna timmen”, som motsvarar vår “happy hour” numera.

Man kan finna det i nattklubbar samt populära hangouts som Moulin Rouge.

Eftersom produktionen utav drycken ökade så gjorde även efterfrågan, och rätt så snart sjönk priset så att samtliga drack den.

Detta varade tills ett litet antal galna människor förstörde för alla andra.

Det fanns flera planerat dråp som var kopplade till konsumtion av absint precis runt 1900, det mest kända är de Lanfray morden vari en man dödade främst sin egen familj samt därnäst sig själv.

Vid det laget var det Schweiz som först förbjöd den legendariska dycken men flera övriga länder följde kort därnäst.

Ehuru det ännu faktiskt inte är lagligt i USA ännu så lyfte Schweiz undan förbudet år 2005 samt den berömda gröna drycken växer nu i folkgunst igen.

Idag när du innehar lärt dej ett litet antal intressanta information om absinthe, kommer jag bevilja dej själv avgöra om det blott är en annan dryck, eller antagligen mer utav en legend.

Med det växande folkgunst som absinthe fått under de senaste åren, får vi vänta och se om historien upprepar sej.