Överraska gästerna med lite absint till middagsbjudningen

Absint är en oerhört omtalad dryck och har också förbjudits I somliga länder. I Sverige har man alltid kunna dricka absint som är en förfriskning baserad på anis, fänkål samt malört. Men drycken har varit mer eller mindre omtyckt under tidernas gång och det är inte alla som gillar den rätt så beska smaken.

absint

Ett annat namn på absint är den gröna fen och under det här namnet så finns det en hel del berättelser om dryckens potens. Man menade faktiskt att den kunde vara besatt på något vis då det verkade som att de som drack absinten blev galna. Ett exempel på detta är konstnären Van Gogh som ska ha skurit av sig sitt öra efter att ha druckit från den gröna fen.

Men nu finns det förstås de som menar att konstnärer som Van Gogh antagligen blev en aning tokiga av att blanda sina egna färger med farliga ämnen och att man knappast kan skylla på absinten för detta. Du kan således bringa malört, tujon samt skapa egen grön sprit utan oro för att du skulle bli knasig av detta.

Göra egna drinkar med absint med rätt verktyg

Tänk på att du behöver rätt verktyg för att skapa din egen absint. Man kan använda sig av absintessenser (Prestige har en hel serie Absint med äkta tujon, dessa är jättebra, finns på hembryggning.se, http://allt-fraktfritt.se/absinthe-set-och-tillbehor.html, Tradera mfl.) som består av örterna som man är ute efter, och så gäller det att ha en ihålig absint sked därför att få sötman i drycken. Om det icke blir en aning sött så är det besvärligt att intaga absinten.

Den absinthe Sverige kan bjuda på är vanligtvis hemmagjord och det betyder att det blir så bra som man gör det. Med korrekt redskap och god balans mellan ingredienserna så ska man kunna få till en dryck som kommer att lämna avtryck. Det blir helt enkelt svensk absinth i din egen tappning.

Man kan blanda i fler örter men det här blir en aning överkurs för den som är ny på att blanda egna drinkar. Håll dig till de ursprungliga ingredienserna då du tillreder för första gången. Tujon är den komponent som du icke vill missa då det är den som antas giva effekten som man får av den här drycken. Tujonen kan minsann vara dödlig men ej i den dos som man använder i absinten.

Det är icke absinten som är riskfylld utan alkoholen i drycken

Något som man måste inse då det handlar om den här typen av drycker är att det rentav är alkoholen som är den farligaste ingrediensen. Om man blandar ihop absint och bjuder vänner på någon gång emellanåt så är det till fullo säkert att dricka men om man gör det till vana att dricka absinten till frukost, lunch och middag så kan det bli besvär. Mer info: På denna sajten.

Dagens absinter är också fria från färgämnen som kan vara farliga så man kan inte framföra att den gröna fen är detsamma som den en gång var. Som all annan rusdryck så gäller det att vara varsam när man dricker absint.