5-2-dieten samt fasta ger lyckade resultat

Undrar du över vad 5:2-dieten innebär? Ingen har väl kunnat undgå det enorma genomslag 5:2-dieten har fått under det senaste året. En diet som på flera vis använts under århundraden blev plötsligt formulerad, spridd samt uppskattad av alla de tusentals som nu provat på och funnit de solklara fördelarna med att följa denna väl genomarbetade och enkla diet som blivit allas vår favoritväg till hälsa samt viktminskning. Plötsligt har hela Sverige börjat debattera kalorisnåla rätter och de enklaste metoderna att klara fastedagarna. Vi delar recept i lunchrummen och inspirerar varandra genom att lägga upp våra nya favoriträtter på Instagram samt andra sociala medier.

5:2-dieten har på mindre än ett år blivit en ny svensk folkrörelse, och ett effektivt kliv mot ett slankare och mer välmående liv!

5:2-dietens uppgång började i Storbritannien 2012 i och med tv-dokumentären Eat, Fast & Live Longer. I dokumentären provar journalisten Michael Mosley att inta 5:2 under nio veckor och lyckas uträtta en viktminskning på 9 kg samtidigt som han förbättrade både sina kolesterol- och blodsockervärden. diet recept
Succén var ett faktum och dieten som medför två dagar av halvfasta per vecka fick sitt genombrott. Den nu omåttligt populära vägen till ett hälsosammare liv har därpå spridit sig till framföralltt ill Sverige och Norge, och här har väl ingen kunnat undvika de mängder av artiklar samt tv-program som uppmärksammat vår senaste trend inom mat och hälsa.

Så hur funkar då den omtalade 5:2-dieten? Och vad skiljer den ifrån samtliga övriga fastor vi provat genom åren? Det här med bantningskurer är ju inget nytt och både vi och våra mammor har väl gått igenom många kålsoppedieter, detox-kurer, fastor och juiceveckor. Varför har exakt denna fått sådant grepp bland svenskarna? För 5:2 har ju verkligen slagit igenom både hos män och kvinnor. Jo, det finns en fundamental anledning.

5:2-dieten är inte komplicerad. Du kommer inte att behöva gå hungrig hela veckan, planering samt matlagning är enkel, du behöver inte avstå ifrån middagsbjudningar och du behöver inte sluta äta dina favoriträtter. Fem dagar i veckan äter du precis vad och hur mycket du vill. Endast två av veckans dagar följer du dietens villkor om ett maximalt intag av 600 kalorier. Och effekterna av denna måttliga uppoffring är omedelbara samt slående. Viktminskningen kommer för de allra flesta som testar 5:2 som ett brev på posten. Och det minskade kaloriintaget är hela hemligheten med 5:2.

Periodisk fasta, som 5:2-dieten faller under, kan minska risken för alzheimers då fastedagarna medför att cellerna stressas att ställa om sig på reparationer i kroppen istället för uppbyggnad och då blir de effektivare på att motverka sjukdomar. Blodsockret och blodtrycket stabiliseras och kolesterolvärdena går ner. Därutöver sjunker insulinproduktionen och då blir kroppen sämre på att samla fett.

Tillhör du en av dem som provat dig igenom diet efter diet utan att finna något som funkar i längden kan 5:2-dieten vara din långsiktiga lösning på viktproblemen. Likadant är den en enkel väg till viktminskning för dig som inte provat på diet förut och tvivlar på din potential att hålla dig ifrån livets goda. En orsak till 5:2-dietens stora popularitet är väl just att den passar alla!

Det tillhandahålls en väldigt intressant bok skriven av Ola Norrman (författaren som skrivit boken “Hur man bantar bort fett utan hunger med LCHF” som kort och gott heter 52-dieten. Vad som är en stor bonus är att man kan låna boken utan att lämna datorn på biblioteket – som ebok.

Man behöver inte ens åka till bibliotelet – man lånar eBoken via datorn. De flesta nya och dyra sorters böcker kan lånas – avgiftsfritt. Läses bäst med en Läsplatta, typ iRiver. Vill man äga en pappersbok så finns pocketboken på allt-fraktfritt.se.