5:2-dieten i kombination med träning

Det är väl ingen nyhet att din viktnedgång samt vägen till välmående måste inkludera träning i någon form. Diet är bara en av pusselbitarna i ett hälsosamt liv. Det är enkelt att nöja sig med viktnedgången när du börjar fasta men kom ihåg att kilona du tappar inte bara är fett, det är också muskler som försvinner när kroppen inte längre får bränsle åt uppbyggnad.

Att syssla med 5:2 och annan periodisk fasta kommer dock att influera ditt träningsschema. Att träna på fastedagarna är inte att råda, då du inte intar nog med kalorier för att kroppen ska kunna hantera det.

Det är absolut ingen omöjlighet att träna i samband med 5:2-diet, du måste bara hitta din träningsform och ditt tidsschema. Är du en ovan motionär kan du börja lätt med längre promenader. När kroppen vänjer sig vid att komma ut avancerar du till lättare jogging blandat med powerwalk.

Precis som med 5:2-dieten är det betydelsefullt att komma ihåg att träningen ska vara lustfylld och baserad på frivillighet. Det är långt ifrån alla som blir motiverade av militäriskt stränga PT’s och hårda träningsprogram. Börja lätt och med tiden kommer du att märka att det känns naturligt att springa lite längre, komma ut lite oftare.

För att få bästa effekt av den periodiska fastan ska du hålla en kolhydratfattig kost också under de dagar som inte är fastedagar. Främst kommer detta att göra att det känns bra att fasta, du kommer inte att gå lika hungrig under fastedagarna och kroppen kommer inte att protestera lika mycket.

Det mest fördelaktiga för dig är att lägga träningspasset precis i slutet av en fasta om du har ork för det. Du kommer att behöva äta efter träningspasset för att kroppen ska kunna återhämta sig så att påbörja en fastedag med träning kommer att bli tufft. Följ upp träningspasset med en måltid men akta dig för de tomma kalorierna. Du är inte elitidrottare, det tjänar ingenting till att ladda med spagetti före joggingen.

Vana motionärer och till och med de som jobbar som personliga tränare och har testat 5:2 vittnar om att det funkar utmärkt att kombinera dieten med träningen.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per individ och år och det är betydligt mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För enbart 60 år sedan var den siffran på blott 50 kg per person samt år. Att dra ner lite på köttet är en snabb väg mot bättre hälsa. 500 kalorier
Efter att kroppen vant sig, några veckor in i dieten, känner sig många piggare än innan och har inga besvär med sina rätt så tuffa träningsprogram.