5:2-metoden – en lätt diet att komma igång med

Det är inte speciellt svårt att inleda 5:2-dieten. Du behöver inte länsa kylskåpet på frestelser – du tillåts ju äta dem! Du måste inte heller investera i några nya produkter eller lägga upp ett kost- och träningsschema så knepigt att det fyller kalendern. Blott två dagar i veckan måste du sätta av åt din nya satsning på att gå ner i vikt, så är du omedelbart verksam med din diet.

Starta med att välja ut en vecka som passar bra för att påbörja en ny vana. Med tanke på att fasta, trots att den bara pågår i en dag, påverkar din ork är det vettigt att välja en vecka då du har ett par lugnare dagar att utse som fastedagar.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss nära 85 kg kött per människa och år och det är mycket mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För bara 60 år sedan var den siffran på enbart 50 kg per individ och år. Att dra ner lite på köttet är en snabb väg mot bättre hälsa. Klicka här nu för mer info Tänk på att dina fastedagar kommer att upplevas tunga i inledning, men glöm inte bort att din kropp så småningom kommer att vänja sig vid din nya livsstil.

Gör din hemläxa innan du påbörjar dieten. Läs på om vilka effekterna dieten kan få och gör upp en plan för hur du ska klara fastedagarna om de visar sig vara jobbigare än du anat. Berätta för din omgivning att du fastar, du kommer att få både sympati och goda råd av dem.

5:2-dieten har blivit så inne att du säkert har arbetskamrater som redan har testat och kan hjälpa dig på vägen!

Gör en matsedel åt dina fastedagar. Läs massor recept och plocka ut de som inspirerar dig mest. Möjligtvis är det de som påminner mest om hur din kost ser ut idag, möjligtvis känns det mest spännande att testa på nya råvaror som du inte brukar använda. Med ett klart upplägg för fastedagarna är du redo att låta 5:2-dieten göra entré i ditt liv.

Handla smart. Nya råvaror som du inte vet hur du ska nyttja ligger helst och blir dåliga i kylskåpet. Handla inte mer än du behöver i början så håller du onödiga kostnader och matspill på en miniminivå. Du kommer att märka att dina vanor också på de “vanliga” dagarna ändras efter ett tag och då kan du dessutom börja shoppa på annat sätt i matbutiken.

Sätt en trend. Är det du som står för matlagningen för hela hushållet så gör dig inga otjänster genom att krångla till det. Låt familjen ansluta sig till dina nya vanor, men utan kaloribegränsningen. Tillaga samma mat till dem som till dig själv, men låt dem äta hur stora portioner de vill, så slipper du sukta efter onyttigheter som står där på bordet medan du känner dig oinspirerad att förtära din sallad. En smaskig sallad är en utmärkt middag för hela familjen!

Ge inte upp när du vacklar. 5:2 är en reglerbar diet. Gick det inte som du tänkte med veckans fastedagar? Men lägg om schemat då! Det är aldrig för sent att ta igen en dag och en missad fastedag kommer inte att fördärva din diet. Kommande vecka går det bättre och snart kommer denna nya vana kännas som den naturligaste sak i världen.

Antagligen får du även en välbehövlig skjuts när väl kilona börjar rasa och det gör de vanligtvis tämligen kvickt.

Det tillhandahålls en mycket intressant bok skriven av Ola Norrman (författaren som författat succen “Hur man bantar bort fett utan hunger med LCHF” som kort och simpelt heter 52-dieten. Det som är en bonus är att man kan låna boken utan att lämna datorn på biblioteket – som e-bok.

Man behöver inte ens ta sig till biblan – man lånar eBoken via sin dator. Nästan alla dyra sorters böcker kan lånas – gratis. Läses enklast med en Läsplatta, som iRiver. Önskar man äga en pappersbok så finns pocketboken på allt-fraktfritt.se.