Att lyckas med 5:2-metoden

Att hålla kaloriintaget nere är inte någon revolutionerande idé. Vi har länge vetat att det är kalorierna som är nyckeln till viktnedgång, vi har endast saknat det rätta upplägget för att behärska att skära ner på kalorierna.

En av svårigheterna med att hålla kaloriintaget på korrekt nivå är att vi måste ha dem. Kalorierna är viktiga för oss, de är kroppens bränsle. Utan dessa blir vi svaga och orkeslösa och kan varken träna eller ta oss igenom vår vardag. Kroppen älskar givetvis sitt bränsle och har inte hela tiden förmågan att känna när tanken är full.

Bäst att spara lite till en dag då det inte finns så mycket mat, resonerar våra kroppar och placerar de där extra kalorierna i fiffiga fettlager på kroppen.

När du då gör slag i saken och inleder en strikt diet för att bli av med fettdepåerna, för i själva verket vet vi ju att sötebrödsdagarna knappt är på väg att gå över, kommer kroppen såklart att protestera. Och när kroppen tvärvägrar är det extremt komplicerat att sköta dieten och inte ge efter för frestelserna.

En annan vanlig fallgrop är att man innan man inleder en diet rentav inte har koll på vad man sätter i sig. Ifall du skulle uppskatta ditt kaloriintag per dag, hur nära sanningen tror du att det skulle ligga? Och ifall du skulle välja att avstå från socker en vecka, vet du vilka de vanligaste sockerkällorna i din diet är?

Tar du en närmare titt på innehållsförteckning samt näringsinnehåll på de produkter du oftast konsumerar hittar du troligtvis mängder av socker du inte visste att du satte i dig. Därtill innehåller många produkter du aldrig skulle kunna ana tillsatt socker.

De flesta juicer och smaksatta mejeriprodukter är riktiga sockerbomber i vår föda.

Att få sockerkurvan under kontroll är en av nycklarna till att hålla en sund diet, och det dolda sockret är en av våra största utmaningar i vardagen. 5:2-dietens fastedagar hjälper dig att jämna ut kurvan samt motverkar sockersuget.

Att inte ha rätt råvaror hemma är även ett vanligt vis att inte lyckas hålla sin diet. Vi har alla dagar när vi kommer hem från jobbet och bara inte orkar tänka på näringsinnehållet. Ifall det som finns i kylskåpet då inte överensstämmer med din nya kosthållning är det enkelt att trilla dit och göra det enkelt för sig.

Se till att hela tiden ha “tillåtna” produkter hemma för att fixa dina fastedagar. Kanske kan du avsätta en egen hylla i kylskåpet åt de produkter som inte passar in i 5:2-dietens recept. Då blir de lättare att ignorera i jakt på passande middagsmål.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss nära 85 kg kött per människa och år och det är mycket mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För endast 60 år sedan låg den siffran på bara 50 kg per person och år. Att dra ner aningen på köttet är en snabb väg mot bättre välbefinnande. Klicka här nu för mer info

Den främsta utmaningen med 5:2 är att ta sig igenom de två första veckorna när kroppen ställer om sig som mest. Stå ut med huvudvärk och orkeslöshet, redan vecka tre på din nya diet kommer du att notera resultat i form av ökad ork samt lust! Därutöver kan det redan då synas resultat på badrumsvågen.