Effektfullt med Saigon-kanel i kombination med 5:2-dieten

Saigonkanelen växer exakt som namnet antyder i Vietnam, som ju tidigare hette just Saigon. Det är en sort unik för provinsen Quâng Nam där den gror längs de centrala bergskedjorna. Saigonkanalen, alternativt den vietnamesiska kanelen, har en underbar rejäl kanelsmak eftersom den innehåller mer av eteriska oljor än vanlig kanel. Gillar du kanel kommer du att tycka mycket om den här kanelen.

Det finns även åtskilliga hälsoeffekter av saigonkanel, vilket är anledningen till att vi tar upp den här. Det är inte endast den underbara smaken som gör gott för dig, utan man vet dessutom att kanel hjälper dig med blodsockerkontrollen och det sägs att just saigonkanelen är enormt verkningsfull på detta.

Saigonkanelen hjälper dig handskas med blodsockersvängningarna så att du inte blir lika sockersugen, och den ökar kroppens insulinkänslighet med upp till 29% vilket betyder att kroppen producerar mindre insulin. Just när du drar igång din diet och kroppen håller på att acklimatisera vid sin nya bränsletillförsel kan kanelen lindra de symptom som flera får den första perioden.

Saigonkanelen är aningen dyrare än vanlig kanel, men effekterna sägs vara betydligt större och därtill är endast smaken av saigonkanelen värd de extra kronorna. Saigonkanel kan du hitta i välsorterade hälsokostbutiker alternativt beställa via nätet. Det latinska namnet för vietnamesisk kanel är Cinnamimum Loureiroi och på marknaden är kanelen beryktad både som Saigonkanel samt vietnamesisk kanel, vilket kan vara bra att vara medveten om därför att undvika förvirring.

En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss uppemot 85 kg kött per person och år och det är betydligt mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För endast 60 år sedan låg den siffran på endast 50 kg per individ samt år. Att dra ner lite på köttet är en kvick väg mot bättre välbefinnande. Klicka nu.

Prova detta recept när hungern faller på under fastedagarna: Gör en kopp grönt te och tillsätt därpå en tesked saigonkanel, sju droppar citronsaft samt en halv tesked ren honung. Ljuvlig dryck som får dig att både glömma hungern samt hantera blodsockerfallet!