Ett litet antal tips för framgång på ketosis diet

Även om den ej är långt ifrån så populär som den var på 90-talet när Atkins diet var till synes allenarådande, har en kolhydratfattig ketogen kost ännu mycket högt aktning i flera kretsar som en verkningsfull viktminsknings diet.

Ketostix köps fraktfritt och prisvärt på allt-fraktfritt.se.

Nedan följer ett litet antal tips för att maximera din framgång på en ketogen diet.

1. ) Drick mycket av vatten.

Även när du använder en ketogen diet, så innehar din kropp besvärligt att bibehålla så mycket vatten som den ska, så att dricka mycket vätska är absolut erforderligt.

Flera experter rekommenderar att männens intag skall vara åtminstone 3 liter dryck var dag, när motsvarande nummer för kvinns är 2, 2 liter per dag.

En bra indikator på god vätsketillörsel är färgen på din urin.

Om din urin är beredd eller ljusgul, får du antagligen tillräckligt mycket fluid.

Ta med dej en flaska vatten vart man än går!

2. ) Glöm inte fettet!

Lätt uttryckt, våra kroppar ska bränsle för att funka.

När vi begränsar vårt kolhydratintag, särskilt till nivåer som i ketos, behöver våra kroppar en val energikälla.

Alldenstund äggviteämne ej är en effektiv energikälla, vänder sig våra kroppar till fettet.

Fett man äter medan man är i ketos nyttjas för att ge kraft, vilket tillverkar det mycket svårt att lagra fett när du är i ketos.

Välj friska, omättade fetter så ofta som genomförbart: Livsmedel som avokado, oliver, nötter samt frön är idealiska.

3. ) Finna din kolhydratgräns.

Samtliga våra kroppar är olika.

Vissa dieter måste följa en strikt kolhydratfattig diet som innebär förbrukning av mindre än 20 gram per dag utav kolhydrater.

Andra dieter kommer att finna att de bekvämt samt lätt kan stanna i ketos samma tid som den förbrukar 50, 75 alternativt 100 gram kolhydrater.

Det enda sättet att veta säkert är ”trial and error”.

Förvärva Ketostix eller andra avtryck av remsor för keton urinanalys samt ta reda på din kolhydratgräns.

Om du upptäcker att man har lite rörelsefrihet, kommer det att göra att hålla fast vid din diet så mycket lättare. Sukralos sötningsmedel smakar precis som socker, perfekt ikaffe och te.

Kolsyrat vatten kan smaksättas med Aromhusets bordsvattenaromer så att dricka vatten blir en njutning. Smaka olika ostar och hitta jättegoda – ost och dryck blir en god frukost om det är god ost, kanske kokt ägg eller äggröra till. Glöm inte att ägg och bacon ger en bra frukost.

4. ) Var smart med spriten.

En utav de stora aspekterna förurom att kunna äta fet födoämnen med ketogen diet är att man kan inmundiga sprit utan att få din viktminskning alltför långt ur bana. Klicka här för mer info.

Vitsen är att man kan inmundiga osötad alkohol som vodka, rom, tequila, gin, whisky, cognac samt brandy ihop med enstaka lågkalori bira.

Använd lågkalori inmundiga för att blanda spriten samt drick mycket vatten för att inte få vätskebrist, eftersom en baksmälla kan göra dig notoriskt bristfällig medans man är i ketos.

Och kom ihåg, kalorier räknar ännu, så ta vägen ej överbord.

Allt med måttlighet.

5. ) Äga tålamod.

När ketogen diet är bekant för att ge en flink viktminskning, särskilt i de tidiga stadierna av kosten, är viktminskning alltid en maklig, tidsödande arbetsgång.

Bli inte befängd om vågen inte visar på en direkt viktminskning, alternativt antagligen visar små viktökningar, för ett par dagar.

Din vikt varierar från dag till dag (och hela dagen) baserat på ett antal faktorer.

Glöm ej att använda statistik som hurdan dina plagg matchar eller kroppsmått för att se dina framsteg, kan ge mer än vad vågen visar.