Halvfasta med 5:2-metoden

•Viktminskning och självförtroende – Att göra sig av med överflödiga kilon är inte bara bra för hälsan utan även för ditt självförtroende. Att uppleva sig bekväm i sin kropp är den snabbaste vägen till att även andra ska uppfatta dig som en självsäker samt stabil människa och har du gått runt och mått dåligt av dina extrakilon kan en viktminskning, oavsett hur liten den är, vara steget på vägen till ett bättre självförtroende på samtliga plan. Du bevisar för dig själv att du kan vara den människa du vill vara. Och det hänger inte bara på midjemåttet, men det kan vara en bra start.

•Ny ork och lust – Det är ett besvärligt moment 22 att ta sig ur, de där extrakilona vi allihopa släpar runt på ibland. Orken att ta tag i träningen finns inte riktigt där och kilona tenderar att öka snarare än minska. Men kommer du enbart igång på ett plan är det oundvikligt att också orken och lusten återkommer på andra plan. Några tappade kilon ökar viljan att vilja ta också nästa steg, att börja med träningen skapar endorfiner som förbättrar ditt humör, och innan du vet ordet av har du inte endast tappat några kilo utan även hittat en ny livslust på vägen.

•Nytändning i köket – Vi fastnar allihopa i gamla vanor i köket, håller oss till råvaror vi vet och rätter vi vet hur vi lagar. Att arbeta efter nya kostregler kan ge oss vidgade vyer samt en nytändning bakom kastrullerna. Så småningom ser din kundvagn inte alls ut som du är van vid när du kommer till kassan i matbutiken.

•Blodsockerutjämning och insulin – En direkt effekt av fastedagarna visar sig i din blodsockerproduktion. När blodsockret i kroppen jämnas ut och håller sig på en stadig nivå försvinner mycket av sötsuget vi oftast kämpar emot. Kroppen producerar dessutom mindre insulin och det medför att fett inte lagras lika enkelt.

•Minskad risk för sjukdomar – När kaloriintaget minskas stressas cellerna att ställa om till reparation samt nyproduktion snarare än uppbyggnad i kroppen.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss nära 85 kg kött per människa och år och det är mycket mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För bara 60 år sedan var den siffran på blott 50 kg per människa och år. Att dra ner aningen på köttet är en kvick väg mot bättre välbefinnande. Vill Du veta mer Klicka Här. Då ökar även cellernas förmåga att hantera sjukdomar och mycket tyder på att periodiska dieter kan motarbeta till exempel alzheimers.

•Nya vanor är ett nytt liv – Alla fastnar vi i gamla hjulspår som kan vara svåra att ta sig ur. Att ändra på endast en av livets allihopa variabler, till exempel kostvanorna, leder ofta till en snöbollseffekt och plötsligt får vi ny lust och kraft att ändra vårt liv och kan se världen med nya ögon.

•En diet för ett bra liv – Att ägna dig åt diet behöver inte innebära att du är tvungen att sitta hemma och äta kålsoppa när andra är på kalas. Med 5:2 kan du äta som du vill fem dagar i veckan. Du väljer själv vilka två dagar som är fastedagar och behöver inte tacka nej till trevliga middagar samt läckra efterrätter övriga dagar.