När viktnedgången stagnerar under 5:2-dieten

En av de främsta anledningarna till att många påbörjar 5:2-dieten är för att gå ner I vikt. Efter bara några veckor börjar du se resultat när du ställer dig på vågen och journalisten samt läkaren Michael Mosley som är mannen bakom 5:2-dietens stora genomslag kunde i sin dokumentär exponera hur han själv gick ner nio kilo på 9 veckor när han först provade 5:2.

Att det händer saker med siffrorna på badrumsvågen bara några veckor in i dieten är även en av orsakerna till att de som provar 5:2 vanligtvis håller fast vid dieten och inte ger upp. När du så hastigt märker resultat känns det lättare att fixa fastedagarna och ungefär på samma gång kommer också kroppen ha vant sig och klarar fastedagarna bättre.

Det är inte sällsynt att erfara att viktnedgången inte blir som man tänkt sig alternativt att den stannar av när man kört 5:2 ett tag. Hade du stora resultat i början av din diet fick du då kvittot på att dina förändrade vanor gav resultat. Nu när du har fastat periodiskt ett tag har både kroppen och vanorna stabiliserat sig.

När du började fasta började kroppen göra sig av med vikt, men det är inte säkert att allting var fett. Vanligtvis följer en del muskler med på köpet när du plötsligt drar in på bränslet, det vill säga kalorierna.

Nu när kroppen vet att den överlever på mindre kalorier kan den komma igång att bygga upp igen, och håller du din träning igång kommer det att resultera i muskler. Muskler är tunga.

Vill du boosta igång viktraset igen? Prova att lägga om dina fastedagar. Möjligtvis dina nya vanor medför att fastedagarna har bättre verkan på helgerna nu. Det kan dessutom ge effekt att lägga de två fastedagarna bredvid varandra nu när du är aningen mer van vid att fasta. Du kan dessutom prova att lägga till en fastedag om schemat tillåter det, och köra 4:3 ett tag.

Testa även en aning nya recept. Många vittnar om markant effekt av att undvara mejeriprodukter, andra av att fullkomligt utesluta bröd. Här kan du testa dig fram genom att utesluta en grupp produkter åt gången i en vecka och utvärdera effekten. Här ges du också möjlighet att utvecklas i köket.

När du rasar i vikt minskar också din kaloriförbränning vid träning. Det innebär att ju mindre du väger, desto hårdare behöver du jobba för att göra av med kalorier.
En kaloribomb är animaliska produkter. Vi stoppar i oss nära 85 kg kött per individ och år och det är mycket mer än det finns belägg för att vi gjort någonsin i historien. För bara 60 år sedan var den siffran på endast 50 kg per individ samt år. Att dra ner en aning på köttet är en kvick väg mot bättre välbefinnande. Klicka här för. Eventuellt är det dags att utvidga ditt träningsprogram och se ifall det har verkan. När du nu har lagt om kosten, väger mindre och därutöver har kommit igång med träningen har du ju mer energi.