C-vitaminer är viktigt för att undvika vitaminbrist

Att äta kosttillskott har blivit allt mer normalt. Om man utesluter flera matgrupper från sin diet så är det säkerligen så att man dessutom utesluter vitaminer och mineraler. Det finns mycket populära dieter där man ej får tillräckligt med C-vitaminer eftersom man undviker frukt.

På all-fraktfritt.se kan man köpa c vitamin som pulver mycket billigare än tabletter och är detsamma. Faktisk ännu renare då man inte behöver klibbmedel samt släppmedel för att kunna pressa till tablett.

Ta C-vitaminer för att må riktigt bra idag samt imorgon

Om du är orolig för att du måhända lider av cvitaminbrist så ska du vara medveten om att du näppeligen riskerar skörbjugg. Det krävs allvarlig brist under en längre tid för att tänder ska börja ramla ur munnen på en. Men man kan ju må dåligt av andra symtom som kan bli till då man icke får i sig nog med C-vitamin.

c

De ultimata kosttillskotten som du kan nyttja dig av för att må fint

Det finns de som hävdar att man ska satsa på kosttillskotten som består av salter av askorbinsyra som till exempel kalciumaskorbat. Det här kan vara bättre än helt vanliga tabletter med C-vitaminet eftersom man kan se en bättre verkning än med den vanliga askorbinsyran då kalciumaskorbatet tas upp av kroppen på ett effektivt vis.

Men det är klart att man kan uppmärksamma god effekt av skilda typer av C-vitamintillskott. Med C-vitaminbrus så kan man komma långt, och det här kan vara ett bra alternativ för den som tycker att det känns svårt att börja inta mer frukt och vegetabilier. Bra info finns här.

Kan man få i sig för mycket av C-vitaminet?

Ja, man kan råka ut för en c vitamin överdos ifall man får i sig för mycket av tabletter eller brus. Men detta betyder icke att man kommer att bli allvarligt sjuk för överflödigt c vitamin följer med urinen ut ur kroppen.

Det finns varningar för att använda sig av för mycket av detta vitamin om man har svårighet med exempelvis njursten då det finns forskning som visar på att man kan få njursten av för höga doser av vitaminet.

Det rekommenderade intaget för vuxna ligger på 75 mg. Ifall man är gravid så kan man inta 85 mg per dag och när man ammar så kan man förhöja dosen till 100 mg.

Samtidigt skall man vara medveten om att upptäckaren av c vitaminet själv intog många gram per dag och borde känna till bäst då han fick Nobelpriset. Cvitaminpiller brukar vara på 500 mg eller 1000 mg.

Något man ska vara aktsam med är det goda vitamingodiset som är till för barn. Ideligen så är det format just som vanligt godis men om barnet äter upp en hel behållare på en gång så kan det vara farligt. Man bör uppsöka hjälp så snart som man upptäcker vad som har hänt och dessutom vara redo på att detta kan medföra magont.

Rökare behöver extra c vitamin. Vid förkylning samt andra åkommer förbrukas c kvickt. Att ha nog med c kan motverka sjukdom, blir man sjuk är det välkänt att man kvickt skall ta extra c vitamin, kanske 3-4 gram dag, till man blir kry.

Behöver man minsann kosttillskotten ifall man äter frukt?

Detta är en bra fråga och beror helt och hållet på vem man är och hur man äter i övrigt. Det är mycket sällsynt i Sverige med brist på C vitaminer därför att det finns så pass gott om frukt samt grönsaker året om. Under somliga perioder så eventuellt man har behov av en aning mer och då är kosttillskotten en hjälp därför att man möjligen inte alltid kan äta så mycket frukt samt grönsaker som krävs för att få i sig det dagliga behovet.