Coronaviruset är vår tids stora pandemi!

Fienden var inte ryssen trots allt. Världen har drabbats av en pandemi som har visat sig kunna bli mycket dödlig. Hur kan du skydda dig och dina kära när du inte ens kan se vem som har smittats av coronavirus? Det finns faktiskt flera viktiga saker som du kan göra redan nu!

Med ett starkt immunförsvar står du väl rustat mot sjukdomar och virus. Många tycker att Ester-C är bäst, men det är också en av de dyraste tabletterna. Du kan köpa askorbinsyra eller kalciumaskorbat som pulver också.

Var noga med hygienen när en pandemi pågår

Om dina händer är rena minskar du risken att föra vidare virus till andra människor. Vi tänker inte alltid på hur ofta vi för händerna till ansiktet. Om du får coronavirus på din hand och sedan pillar lite i ögat eller stoppar en godisbit i munnen kan det vara kört.

Smittstopp

Handtvålar är viktiga verktyg under en pandemi. Handsprit hjälper inte. Du behöver inte vänta på nya leveranser av handsprit från apoteket!

Handspriten kan inte ta död på många av våra vanligaste virussjukdomar. Huden har ett naturligt lager av fett som tvättas bort om du använder handsprit men spriten tar visserligen även bort vissa bakterier och virus.
När du spritat händerna har det naturliga skyddet försvunnit och du kan bli angripen av bakterier och virus. Glöm inte att bakterierna som handsprinten inte kunde ta bort finns kvar på dina händer. Du kan smittas med flera olika sjukdommar.

Handsprit orsakar ofta torra händer. Smittstopp är ett exempel på en bra katjonisk handdesinfektion.

Bakteriedödande handtvätt fungerar också. Byt ut din vanliga tvål mot en antibakteriell tvål istället. Många väljer att ha en antiseptisk tvål i köket.

Just nu är det lång leveranstid på de flesta varor, men butiker som prisad.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se har det mesta hemma för leverans.se, köpapris.se och allt-fraktfritt.se brukar ha när alla andra har slut.

Undvik kontakt

Det råder särskilda omständigheter just nu, och alla måste ta hänsyn till denna pandemi. Men det minskar smittorisken.

Vi har chansen att utrota pandemiN om alla hjälps åt. Smittstopp urvalet info Det har vi sett från andra delar av världen.

Avhåll dig från att anordna fester under en pandemi. Coronavirus är ett luftburet virus. Det är fullt möjligt att föra smittan vidare även om man inte har influensasymtom.

Lär dig hur du kan desinficera ytor på ett effektivt sätt

Du kan oftast köpa ytdesinfektion i affären. Det behöver inte vara mer avancerat än en bakteriedödande spray. Det kan hjälpa dig att klara dig genom en svår pandemi.

Just nu är det extra viktigt med den egna hygienen. Ytor av plast är coronavirusets favorityta. Kanske har någon nyst på den vara som du köpt, då kan du vara illa ute.

Försök att inte handla varje dag!

Många förbereder sig för en pandemi på det sättet. Handlar du ofta så kan du träffa personer med coronavirus. Det kan vara bättre att storhandla med större mellanrum. Prova att använda engångshandskar som du sedan slänger bort.

Sydda dig så mycket som möjligt. Du kan exempelvis ta med dig den antibakteriella sprayen och använda den i bilen när du kör hem från affären. Oftast får du ett bättre resultat på det viset än om du använder vanlig handsprit.