Verkar handdesinfektionsmedel mot coronavirus?

Coronaviruset gör att vi känner oss rädda, det är inte så konstigt. Du kanske inte tillhör en riskgrupp men du måste ändå ta hänsyn till andra. Man kan tycka att det är skäl nog att använda handdesinfektionsmedel.

Handdesinfektion är viktigt

Tänk på att du kan smitta även om du själv är symtomfri. Det är inte säkert att alla coronasmittade får coronasymtom.

Man vill ju inte sprida smittan vidare. Det är ett gott skäl till att vara extra noggrann med handdesinfektion. Genom att använda handdesinfektionsmedel på ett bra sätt så kan du begränsa smittan.

Vet du vilken sorts handdesinfektionsmedel du använder?

Handspriten är oftast otillräcklig som desinfektionsmedel. Handsprit mot virus kan fungera men inte alltid. Om det till exempel rör sig om förkylning, vinterkräksjukan eller influensa är det här inte ett fungerande virusskydd. Lär dig mer om handtvål eller börja använda vattenbaserad handdesinfektion.

Finns det en antiseptisk tvål i ditt kök? Bakteriedödande tvål är skonsam mot din hy. En antibakteriell tvål gör nytta hemma.

cononavirus

Desinfektionssprit är inget du behöver i ditt hem. antiseptisk tvål Problemet med slutförsäljningen av handsprit är inte så stort som man kan tro. En bra tvål fungerar lika bra mot bakterier.

Det finns vattenbaserad handdesinfektion, dessa är som regel milda mot händerna och dödliga för alla virus och smittämnen.

Bara för att det är starkt så är det inte bra mot coronavirus

Kom ihåg att alkohol som känns starkt inte alltid är bästa vapnet mot coronavirus. Risken är stor att du får sprickor i händerna. Det händer oftast när du desinficerar händerna ofta. Oftast är handsprit bättre!

Har du ytdesinfektion hemma?

Glöm inte bort att använda dig av en bra antibakteriell spray för att få rena ytor. Dörrhandtag är en vanlig smittokälla. Om du är utomhus så kan du öppna dörren med foten. Prova att använda handskar.

Använd den bakteriedödande spray för att spraya på dörrhandtag. Så kan du öka ditt skydd. Ha alltid antibakteriell spray hemma.

Sprayen kan användas som ytdesinfektion också. Sprayen kan neutralisera viruset.