Vet du hur du ska desinficera med ytdesinfektion

Det är inte konstigt att många känner sig villrådiga då vi drabbas av en pandemi. Sjukdomen är helt ny. Sverige gick tidigt sin egen väg och det kan få konsekvenser. Men oavsett vad som händer kan du se till att desinficera både händer och ytor för att skydda dig.

Var noga när du desinficera

Är du också en av dem som förlitar dig på handsprit för att desinficera dina händer? Kanske tror du att det är bra men så är det inte. Handsprit biter inte på alla virustyper.

Antibakteriell handdesinfektion med pump eller spray har blivit ett bra substitut i dessa bristtider. Detta bör dock vara utöver riktigt god handtvätt. Det finns rutiner för handtvätt, tvätta händerna i minst 20 sekunder.

Med antibakteriell handtvål får du ett mycket gott virusskydd. Men kom ihåg att tvätta ofta. Har du varit utomhus ska du tvätta händerna. Du ska även tvätta om du inte har några symtom på sjukdom. Du måste alltid använda en bra tvål. På så sätt vet du att du alltid har rena händer.

ytdesinfektion är också viktigt att tänka på

I ditt hem finns det alltid bakterier. Det är inte bara under influensatider som du behöver vara uppmärksam. Bakterier kan ta sig in var som helst och i alla hem.

Du måste vara extra uppmärksam på det nu när vi har pandemiproblem. Om du sprayar på lite bakteriedödande kolloidalt silver på varorna så kan du äta dem när sprayen har torkat. Då får man en bra spridning av dödande spray. Den effektiva sprayen tar död på de flesta virus.

Skydda dig året om

Grips inte av panik när handspriten tar slut, du behöver den inte ändå. Många får god effekt med en antibakteriell tvål och en katjonisk vattenbaserad handdesinfektion.

Fyll på lageret så att det inte tar slut, nu behövs det mer än någonsin. Se till att du har dessa produkter hemma året om. Prova på en liten yta först innan du sprayar överallt.

handdesinfektion

Vet du vad ytdesinfektion är?

Ytdesinfektion dödar bakterier på ytor som du använder. Det är väl känt att virus som coronaviruset smittar luftvägen men också helt enkelt för att folk tar på besmittade ytor och sedan pillar sig i ansiktet. Alla måste hjälpas åt i kampen mot viruset, där spelar rena ytor en avsevärd roll.