Behandla din pålle med msm häst kosttillskott

Går det att med msm häst få en 20 årig häst att bli fräschare än vad den var som 5-åring? Det anser vissa som har testat med msm till häst. Det är välkänt att svavel är betydelsefullt både för oss människor och för djur, men innan man börjar behandla hästen med metyl sulfonyl metan så ska man ta en titt på hästens allmänhälsa och även på kosten.

Vad är msm häst?

Rent praktiskt så är det så att msm häst är ett kosttillskott som består av organiskt svavel. Det här är ett ämne som leder, brosk och muskler behöver för att hålla sig i form. Om man inser att hästen har brist på detta ämnet så kan msm pulver häst vara till en hjälp. Det finns dessutom msm hund som är till särskilt för hundar som lider av bekymmer med leder och med smidigheten.

metylsulfonylmetan

Svavel häst preparat finner man i hälsokostbutiker som dessutom säljer msm för människor samt för andra djur. Det räcker att inhandla en enkel burk med msm till häst för att inleda behandla och observera om det här kan ge verkan.

Funkar det?

Att svavelpulver (metylsulfonylmetan) funkar mot besvär med leder och muskler fungerar vet vi redan. Frågan är dock ifall svavel tillskott är vad som behövs. Det gäller att fastställa att det faktiskt rör sig om svavelbrist innan man börjar behandla. De som säger att det rör sig om placeboeffekt har fel. En hund eller häst kan ju knappt bli friskare för att den misstänker att det finns kosttillskott msm svavelpulver i fodret.

Det finns tillräckligt många häst- och hundägare som kan bestyrka att msm tillskotten faktiskt gjorde skillnad på problem och helhetshälsa. Den förebyggande effekten kan man alltid debattera, men då man ser att häst efter häst blir bättre av detta kosttillskott så finns det ju inte så mycket att tala om.

Ifall hästen snubblar

Ifall det är så att din häst snubblar och verkar ha problem med leder och ben så ska du först och främst undersöka vad detta beror på. Här är det ju även så att man måste fundera på säkerheten då hästen kan snubbla då du sitter i sadeln vilket kan få trista konsekvenser. En ingående undersökning kostar mer än msm pulver till häst men det är ändå här som man ska börja.

Kost och kosttillskott

Kosttillskott är förträffligt för både folk samt djur och msm häst kan vara ett tillskott som man vill ge även ifall man inte ser någon särskild brist i hästens normala kost. Ifall hästen får i sig tillräckligt med protein så bör den också få gott om svavel men för att undersöka detta så måste man genomföra en analys av grundfodret och det kanske kommer som en överrumpling att det faktiskt är bristfälligt i vilket fall man bör uppgradera och kanske samtidigt ge msm till hästen för att komma upp i önskad grad.

Idag finns det smarta kombinationer som exempelvis glukosamin samt msm preparat, man kan också själv ge båda separat, som ger hästen exakt det den behöver för att repa sig och må bättre igen. Det här är väl värt att prova msm häst, men självfallet efter det att man har undersökt att hästen inte lider av allvarligare hälsoproblem.