Glukosamintabbler är billigt samt effektivt

Ifall du tror du drabbats av artros bör du direkt kolla upp det med läkare, Man ska alltid uppsöka en läkare därför att befästa att det minsann rör sig om artros i knä, artros axel alternativt var man nu upplever smärta och minskad rörlighet. Men det kan likaså vara smart att börja med glukosamintabletter som innehåller ämnet glukosamin som är känt för att ha smärtstillande verkan och som kan giva ökad rörlighet i leden som har drabbats.

glukosamin

En verkningsfull behandling med glukosamintabletter och viktiga övningar

Förutom att rådslå med en professionell doktor och börja ta glukosamintabletter så kan man också börja med sjukgymnastik. Det här betyder inte nödvändigtvis att man måste få en remiss och gå till en sjukgymnast som är sakkunnig på saker såsom artros i nacken samt artros i foten. Visst kan det vara bra att få experthjälp men viss artros behandling kan man även utföra själv.

Lär man sig bara korrekt övningar så behöver man icke ens ett gym för att befästa de delar av kroppen som har drabbats av sjukdomen. För vissa så kan det vara svårt att vara konsekvent då man icke har en sjukgymnast som väntar alternativt ett gymkort som man har betalat för, och det är självklart också något som man ska överlägga då man planerar för att hantera artrosen.

Köpa glukosamin online till ett bra pris

Glukosamin räknas som läkemedel men säljs även som kosttillskott i mindre förpackningar. Dessa kan man hitta på Apoteket men det är bra mycket smartare att handla glukosamintillskott online där man kan få bättre priser. På en sajt såsom all-fraktfritt.se så finner man precis samma glukosamintabletter men till ett mycket bättre pris än det man får hos Apoteket.

Det är därjämte enkelt att beställa den här typen av varor online. De skickas kvickt till den adress som man anger och så kan man sätta igång med tabletterna som kan medföra att man får förbättrad rörlighet och även speciell smärtlindring.

Men fungerar det verkligen med glukosamin då man har artrosproblem?

Tester på djur har bekräftat att glukosaminet kan vara en avlastning då brosket bryts ned på grund av åldrandet. Studier på människor har fått lite skilda resultat men det lutar ändå mot att detta är ett ämne som faktiskt gör en skillnad.

OBS: det finns mängder av vetenskapliga tester som visar att glukosamin funkar. Men de är alla utförda med 1500 mg per dag. 2 tabletter (som det står på apotekets burkar pga. svenska regler) räcker icke. 2 1/2-3 tabletter behövs.
Också står det ej på burkarna att man måste ta glukosamin i all framtid för att kroppen tillverkar för lite själv. Det tar 3 veckor innan behandlingen börjar verka, en del tillverkare glömmer att tala om detta också.

Även om läkare vet att det här ämnet rentav gör en skillnad så är det inte så enkelt att de jämt kan förespråka att ta det som tillskott. Detta beror på att man behöver fler studier som kan styrka att det sannerligen fungerar på alla patientgrupper och antagligen viktigare, att man måste prova att det är säkert för gravida samt andra specifika grupper att använda sig av glukosaminet.

De som har börjat behandla med glukosamintabletter kan även intyga att de sannerligen mår bättre och det här är nog viktigare än massor studier som bekräftar detta. I diverse forumtrådar finns diskussioner om detta.