Korrekt msm dosering för att mildra åkommor

För bästa resultat av msm pulver så är det betydelsefullt att man använder sig av rätt msm dosering. Hur mycket pulver eller msm tabletter man ska ta beror givetvis på vad det är som man behandlar. Låt oss titta lite närmre på annorlunda användningsområden och hur man kan dosera det organiska svavlet.

Msm pulver i ansiktet

Den som vill få fin hy eller som har stora bekymmer med akne och ärrbildning i ansiktet kan lätt behandla med msm pulver. För utvärtes bruk så kan man vara riktigt storsint med msm dosering men man behöver inte överdriva. Det går exempelvis bra att ta ett kryddmått som man blandar med en aning vatten för att få en massa som man kan dutta på problemområden i ansiktet.

För att huden lättare ska kunna ta till sig msm pulvret så är det bra att använda sig av varmt vatten då man blandar till en ansiktsmask alternativt smet för att behandla punkter. Beroende på hur mycket ansiktsmask eller hur många punkter man vill bearbeta så kan man behöva upp till någon sked pulver som man blandar med andra ingredienser.

Dricka msm vatten

Om du vill behandla stela leder, värk, eksem eller utmattning genom att dricka msm vatten så kan du blanda ut mindre än en tesked i ett glas vatten för att få den önskade effekten. Man brukar förespråka en successiv växande msm dosering där man börjar med en fjärdedels tesked den första veckan för att sedan eskalera så att man till sist når cirka 3 gram per dag.

Att man börjar varsamt beror inte endast på att man bör se hur kroppen reagerar på det organiska svavlet, det är även så att pulvret i början kan upplevas som en aning beskt. Detta förändras för de flesta då de vänjer sig vid
smaken och då kroppens PH-värde förändras varefter man upplever smaken lite utstickande. vitamin c

Om man tar msm tabletter så ska man hålla sig till den dos som rekommenderas på burken. Tabletter kan vara ett enormt bra alternativ ifall det är så att man upplever att det är besvärligt att vänja sig vid smaken.

Hur länge kan man ta msm?

Det vanligaste är att man använder sig av kurer där man behandlar under en speciell period. Tanken är ju att man ska återupprätta kroppens naturliga balans och bistå cellerna att jobba som de ska och inte att man ska bli beroende av ett kosttillskott. Det är rätt normalt att man använder sig av msm pulver under en månads tid, en gång per dag, varpå man tar en paus.

Till Atros, som är kroniskt, tar man ständigt. Gärna i kombination med Glukosamin.

Glukosamin har förvandlats till läkemedel i Sverige och säljs som pulver till djur. Då bortfaller samtliga krav på livsmedelsgodkännanden, livsmedelshygien, livsmedelspersonal, egenkontroll samt hälsovårdsnämndens tillsyn. Gelest glukosamin däremot håller livsmedelskvalitet för det säljs i England, Tyskland och andra länder som kosttillskott, enbart etiketten skiljer.

Man kan alltid behandla igen ifall man upplever att energinivåer går ned igen alternativt huden blir torrare och skrynklig några månader efter färdig behandling. Det kan ju också vara förståndigt att betänka hur ens diet samt livsstil ser ut i övrigt.

For man för lite organiskt svavel genom maten är det lämpligt att alltid ta en aning varje dag, som kosttillskott msm. För bästa effekt är det viktigt att byta ohälsosamma mönster samtidigt som man intar msm kosttillskott.