Silverjonerna i kolloidalt silver medför oanade effekter

Kolloidalt silver är en oerhört finfördelad gestaltning av silver. De minsta partiklarna i kolloidalt silver är oftast mindre än 1000 nanometer. Fastän oenighet i debatten så finns det starka källor som påvisar att rent silver är ofarligt för kroppen. Kolloidalt silver har emellertid uppmärksammats inom hälsokostbranschen och har blivit ett populärt kosttillskott – framförallt i USA.

Kolloidalt silver beskrivs ideligen som en mirakelmedicin och en del vill tro att dess hälsosamma goda effekter är en bluff. Faktum är att kosttillskottet används i USA av ungefär tio miljoner amerikaner och inte ett enda dödsfall finns registrerat. Det finns rapporter om en man som blivit blågrå i huden av en egentillverkad silverprodukt. Fastän det är en annan produkt tar media upp fallet i ett försök att vilseleda folk att inte nyttja kolloidalt silver.

Kolloidalt silver är en godkänd produkt som desinfekterar vatten utan att några biverkningar uppstår. Det är effektivt mot svampar, virus, bakterier samt encelliga parasiter. Förutom att rena vatten har produkten dessutom konstaterats kunna ha positiva hälsoeffekter både hos människor och djur.

Den främsta orsaken till att kolloidalt silver är ofarligt är för att kroppen har ett effektivt utrensningssystem. Den kost vi äter samt vattnet vi dricker innehåller silver som ju är ett naturligt grundämne.

Silver antiviral
I enlighet med studier så har det visat sig att kolloidalt silver ska kunna både ersätta och komplettera antibiotika. Silverjoner eliminerar på ett effektivt sätt antibiotikaresistenta stammar av bakterier. Silver förstör bakteriefilmen som bakterier etablerar runt sina kolonier. Det medför att antibiotikan inte kan få den effekt som är tänkt, medan kolloidalt silver har en antiviral effekt.

I enlighet med vetenskapliga studier har det visat sig att silverjoner har utomordentlig verkning på cancerceller utan att biverkningar uppstår. Silverjoner ska ha minst lika god verkning som cytostatika.

Att silver är en substans som är bakteriehämmande upptäcktes tidigt i historien. Under 1800-talet började silver användas i skilda mediciner som antibakteriell substans. I samma veva började läkemedelsindustrin marknadsföra dessa mediciner. Man hittar mycket info online om man söker på kolloidalt silver eller på kolloidalt silver kosttillskott.

Det har visats att kolloidalt silver har massor hälsobefrämjande effekter trots att kritiker hävdar avvikande. Om man vill rengöra tarmsystemet kan man med fördel fylla upp ett dricksglas med vatten och blanda i en matsked kolloidalt silver. Därnäst häver man skyndsamt i sig så att silvret når så långt ner i tarmen som möjligt.

Den som har sår på kroppen kan få verkningsfull vård med hjälp av kolloidalt silver. Eftersom silverjonerna bildar stamceller i området kring såret. På så sätt kan såret läka upp till 50 % snabbare och utan att ärrvävnad uppstår.

Även när man bränt sig så kan kolloidalt silver undertrycka smärtan och snabba på läkningen. Man kan trycka en kompress som är indränkt i kolloidalt silver mot brännskadade området. Den allra mest effektiva metoden är emellertid att doppa ner den drabbade kroppsdelen i ett bad av kolloidalt silver. Enligt denna åtgärd så kommer inga brännblåsor bildas och smärtan kommer hastigt klinga av. Dock kan huden runt det drabbade området bli tillfälligt hårt, men redan efter några dagar trillar förhårdnaden av.

Dessvärre är urinvägsinfektioner ett rekurrent problem för kvinnor. kolloidalt silver är för dessa besvär hämmande Blott några teskedar kolloidalt silver om dagen krävs för att effekten ska bli förebyggande.

ionplus kolloidalt silver

Sverige saluförs kolloidalt silver på nätet, exempelvis Här.