Brygga öl hemma med bryggsocker eller utan sockertillsatsen

Det är inte så svårt att brygga sitt eget öl med tanke på att spisen samt ugnen räcker långt I processen vad gäller att få till rätt temperaturer.

Men är bryggsockret sannerligen nödvändigt och finns det alternativ ifall man inser att man står utan det här sockret precis då man behöver det som mest?

God planering är a och o för all typ av hembryggning

Något som ska sägas är att man hela tiden måste rusta sig väl inför en bryggning. Det spelar ingen roll om man vill brygga vin alternativt om man vill brygga öl med bryggsocker. Om man inte har allt på plats inför vinbryggning så kan det hela lätt gå åt skogen då saker som jäsning inte funkar så som man har tänkt sig.

Gå således genom allting som du behöver för din vinberedning eller ölbryggning innan du ens sätter ett datum för när det hela ska inträffa.

Brygga öl med bryggsocker alternativt endast med malt

Bryggsockret är i grund och botten dextros och man använder sig av den här typen av monosocker för att det fungerar bättre för jästen än vad helt vanligt (två)socker gör. Men nu ska du inte gå och köpa dextros i butiken istället för den verkliga varan. Det är nämligen viktigt att du får en produkt som sannerligen är till för ölbryggningen.

Något som får massor att välja sockret är det där med alkoholen. Om jästen får mer socker så kan man få mer alkohol och då får man ju en starkare öl vilket kan vara av intresse. Man häller helt enkelt ned bryggsockret i koket för att få maximalt med alkohol.

De som anser att man ej ska tillsätta socker utan hellre lita på den sötma (som innehåller bryggsocker) som finns naturligt i malten uppge ofta att tillsatt socker ger en öl som inte smakar lika gott. Och det är klart, det finns en risk för att man häller på med för mycket varpå man får en cidersmak eller för hög alkoholhalt som eventuellt inte är fullständigt lyckad.

En annan sak att överlägga är att man med sockret kan få ett tunt öl som blir en aning blaskigt. Därför att finna korrekt formel så kan det vara förståndigt att börja med ett mindre kok så att man ej behöver dumpa så avsevärt ifall det nu inte skulle bli god öl.

Handla dextrosen online för ultimata pris

Om du vet att du snart kommer att brygga öl igen så ska du se till att införskaffa ingredienserna online. På nätet så finner du allt som du behöver och du får bra priser på viktiga ingredienser som maltextrakt och dextros (bryggsocker finns tex. på hembryggning.se) som är till för ölproduktion. Ta dig tid till att förberedda bryggningen på bästa vis och spara pengar på att handla online.

På webben bör du också besöka forum där personer diskuterar ölbryggning.