Silikonslang används allmänt i sammanhang där man behöver en genomskinlig samt anpasslig slang

Till exempel i läkemedelsindustrin samt forskningen är silikonslang allmänt begagnad.

Silikonslangen tillverkas igenom att man extruderar platina- alternativt peroxidhärdad silikon i adekvat storlek.

Man får därmed en slang som är så gott som immun mot influens av kemikalier. Igenom att armera slangen kan man få en större hållfasthet samt även begagna undertryck i den.

Silikon, även kallat silikonelaster, är ett samlingsnamn för i grunden oorganiska polymerer som är baserade på kedjor av kisel och oxygen.

Till dessa binds alltemellanåt annorlunda slag av organiska rester, det vill anföra kolväteföreningar. Silikon leder inte elektricitet, är icke lösligt med hjälp av vatten och är relativt tåligt mot kemisk påverkan.

Silikonmassan är fluffig och formbar innan den innehar härdat. Materialet används mellan övrigt för att täta fogar.

Silikonslang

Det är en högprestanda slang som är främst framtagen för att transportera luft eller vätska. Slangen innehar åtskilliga lager armering för att fixa höga arbetstryck. Idealisk att begagna i exempelvis en bilmotor där det ställs krav på en slang som klarar av hög temperatur samt tryck (kylarslangar alternativt turboslangar)! Men denna art av slang kan ha många fler användningsområden än bilmotorer!

SH platinahärdad kryssarmerad silikonslang av medicinisk kvalitet är tillverkad i renrum Class 1000, med hjälp av armering av polyester eller Nomex.

För bruk i pharma, biomedicin, kosmetik alternativt vid framställning av livsmedel. SH innehar genomgått extensiv fysikaliska, kemiska, samt biologisk tester samt uppfyller USP Class VI, FDA CFR 177.2600, ISO 10993 och 3A standard. Vill Du veta mer Klicka Här.

Slangtypen tillverkas oxå i peroxidvulkat utförande av FDA CFR 177.2600 godkänt material.