Aga Aqvia Exclusive är den snyggaste kolsyremaskinen

Aga Aqvia Exclusive är en kolsyremaskin med skärpa på effektivitet och design. Vi intresserar oss mer samt mer för design samt inredning samt vill gärna att våra köksprylar skall vara minst lika snygga att betrakta som enkla att begagna. Detta har Aga lagt mycket vikt vid när man tog fram Aga Aqvia Exlusive.

Det var år 2008 som Aga Aqvia Exclusive introducerades och idag är det en av de mest omtyckta kolsyremaskinerna på marknaden. Ã…r 2011 släppte man Exclusives efterföljare som har en en aning avvikande design, men ännu samma enkla hantering.

Aga är ett svensk företag med anor från begynnelsen av 1900-talet. Det är ett företag som specialiserat sej på gas och gasleveranser till allt från industri till enskild bruk. Gas används i långt större utsträckning än man antagligen antar och i hemmet finns det flertal användningsområden för just gas, t ex gasolgrill samt balkonguppvärmning.

Gas är vad som används för att kolsyra dryck och med en egen kolsyremaskin som t ex Aga Aqvia Exclusive behövs gas. När man köper en ny kolsyremaskin så får man i regel gas på köpet, men när den tar final så kan man byta alternativt fylla på den gamla patronen mot en ny hos närmaste återförsäljare, givetvis kostar det lite, men inte lika mycket som att gång på gång köpa en ny gaspatron.

När man skulle formge Aga Aqvia Exclusive så tog man assistans av den välkända färgexperten och designern Eva Lilja, för att ta fram de fem unika kulörer som klär Aga Aqvia Exclusives kolsyremaskiner. Färgerna är crème, lime, brunt, orange och bäckmörkt, för att alla skall kunna finna en stilren kolsyremaskin som matchar sitt kök. Apparaten är i rostfritt stål som har behandlats så att inga fingeravtryck fastnar. Eva Lilja är en välkänd formgivare som bland övrigt har arbetat för IKEA och Alcro.

Man ville göra en snygg kolsyremaskin i klassisk, stilren, Skandinavisk form och det lyckades man väldigt bra med. Maskinerna har designat i Sverige och tillverkas också här, det är svenska kvalitetsprodukter som man kan få tag på i Norden samt Estland.

När man ska kolsyra sitt vatten så fyller man den avsedda flaskan med kallt vatten från kranen, spänner fixerad den i sin kolsyremaskin och trycker på knappen. En gång räcker, men vill man hava riktigt mycket kolsyra så kan mantrycka två gånger.

Att kolsyra sitt eget vatten är bra ur flera perspektiv. Dels är det i längden billigare samt dels slipper man kånka hem en mängd vatten från affären hela tiden, men den största tjänste gör man ändå mot miljön genom att välja dän vatten som transporteras i stora lastbilar.

Om man gillar kryddad vatten eller dricka så funkar Aga Aqvia strålande också för detta, man kan köpa smaker, sötningsmedel, läskkoncentrat m. m. från en antal annorlunda företag. Aqvias egna smaker är goda, typ Aromhusets smaker för bordsvatten samt läsk.

Aga Aqvia Exclusive är både stilmässigt samt användarmässigt i toppklass!