Aqvia AGA skänker bubblor till folket

Aqvia AGA är det stora gasföretagets framstöt på kolsyremaskiner för hemmet. Den första Aqvia kolsyremaskinen introducerades år 2008 och heter Aqvia Exclusive. Den designades med enorm omtanke av den erkända designern och färgexperten Eva Lilja, som fordom har samarbetat med storheter som IKEA och Alcro. Man ville erbjuda den nordiska befolkningen en attraherande kolsyremaskin som kunde få stå framme i köket alltid, utan att besvära med ful form.

Eva Lilja tog fram Aqvia Exclusive med stilren, skandinavisk design i diskret rostfritt stål som dessutom fick en specialbehandlad yta för att man skulle undfly irriterande fingeravtryck. Sedan valde Lilja fem färger – crème, svart, lime, brunt och brandgul och färgsatte kolsyremaskinerna med dessa. Man har nämligen möjlighet att välja sin Aqvia AGA kolsyremaskin efter vilken kulör man föredrar.

AGA var också måna om att den kolsyremaskin man skulle offerera den kräsna nordiska befolkningen inte bara skulle ha attraherande och genomtänkt form, men oxå vara enkel samt smidig att använda. Detta lyckades man oxå med, man fyller en flaska med vatten, skruvar fixerad den på maskinen och trycker på en knapp – et voila! – man har perfekt bubbelvatten på mindre än en minut.

Idag har man med konceptet Aqvia AGA tagit fram fler en modell på kolsyremaskiner, denna heter Aqvia Balance samt har avvikande färgsättning. Både Exclusive och Balance fungerar med samma komplement, vilket kan vara praktiskt om man känner för att byta maskin eller kanske hava två stycken i samma hushåll.

När man köper en Aqvia AGA kolsyremaskin så får man i regel både flaskor samt en gaspatron på köpet så att man kan åka bo samt kolsyra sitt vatten genast. Man kan också köpa till essenser samt koncentrat för att smaksätta sitt kolsyrade vatten, även dessa finner man i samma idé. Aqvia har hittills släppt tre cider essenser samt sju smaker för bordsvatten.

Vill man göra sin egna dricka så finns det läskkoncentrat att anskaffa från det välkända märket Sodastream, men Aromhuset, som redan sedan tidigare har varit känt för sina goda och kalorifria smaker för bordsvatten, erbjuder nu också ett brett selektion av läskkoncentrat – hela 14 smaker, däribland ett litet antal som är totalt sockerfria. Ett annat affärsverksamhet som också saluför läskkoncentrat är Sonjo.

Med en kolsyremaskin hemma har man alltid tillgång till bubblande fräscht vatten samt när kolsyrepatronen tar final så lämnar man in den hos sin återförsäljare samt handlar en ny till reducerat belöning. På så vis slipper man en massa tomma gaspatroner att återvinna samt därjämte sparar man en liten slant varje gång.

Om man tycker mycket om kolsyrade drycker, antingen blott rent vatten alternativt kryddad bubbelvatten alternativt dricka, så är det totalt klart en smart penningplacering att anskaffa en egen kolsyremaskin. Dels är det avsevärd bättre för miljön om man slutar köpa tunga flaskor från butikerna, flaskor som har farit – i många fall – långväga i tunga lastbilstransporter. Dels är det snällare för ryggen som slipper kånka dessa tunga flaskor från affären hela tiden samt sist men inte minst så är det totalt klart snällare mot plånboken. Vårt förädla, fixa kranvatten är nära nog avgiftsfri samt när man antagligen har en kolsyremaskin så kan man kolsyra upp till 60 liter vatten före det är dags att byta gaspatron.

En Aqvia AGA kolsyremaksin är en penningplacering för både nutid samt futurum.