Aqvia Exclusive – en {kolsyremaskin|bubbelmaskin

Aqvia Exclusive heter den kolsyremaskin som med sin stilsäkra form revolutionerade kolsyremaskinsmarknaden när den lanserades år 2008. Aga ville skapa en kolsyremaskin som inte bara kolsyrar vatten effektivt, utan som oxå blir en snygg inredningsdetalj i de nordiska hemmen. Man tog assistans av den erkända designern Eva Lilja som designade samt färgsatte den exklusiva kolsyremaskinen Aqvia Exclusive i typiskt smakfull, skandinavisk form med rena, mjuka linjer samt sober silverfärg. Designern valde oxå omsorgsfullt ut fem färger som fick pryda kolsyremaskinerna – créme, brunt, svart, brandgul samt lime. Man ville att alla bo, oavsett färgtema och andra preferenser skulle kunna hitta en kolsyremaskin från Aqvia som stämde

Aqvia Exclusive blev snabbt poppis och tre år efter introduktionen kom en ny form som fick namnet Aqvia Balance. I stora drag är dessa ett par kolsyremaskiner väldigt lika, men med avvikande färgsättning, Balance går i sobert vit med svarta detaljer.

Aqvia Exclusive är enormt lätt att använda, man sätter i den tillhörande flaskan som man fyllt med kallt kranvatten samt trycker på en knapp. På mindre än en minut har man läskande friskt bubbelvatten! Man kan såklart oxå smaksätta sitt vatten om man föredrar det, alternativt blanda i läskkoncentrat för att göra läsk.

Det finns många goda smaker att testa samt olika företag erbjuder olika kombinationer. Aqvia gör sina egna ciderkoncentrat samt vattenessenser samt Sodastream har ett ganska brett utbud av läskkoncentrat. Man kan också testa att blanda saftkoncentrat i sitt kolsyrade vatten, det blir näsan som dricka.

Ett övrigt företag som har specialiserat sej på smaker för kolsyrade drycker är Aromhuset. Man började med bordsvattenaromer och har idag 20 annorlunda smaker i den kategorin. Därjämte har man lanserat läskkoncentrat som idag består av 14 annorlunda smaker, både sockrade och sockerfria.

Vi dricker mer kolsyrade drycker än någonsin. Känslan som de små bubblorna ger när man dricker är kittlande och uppfriskande, det känns som att de renar gap och kropp på något sätt, dessutom kan de hjälpa till att smälta maten när man har ätit. Aldrig tidigare har vi köpt så mycket Ramlösa, Vichy Nouveau, Coca-Cola samt Sprite som vi gör idag och dryckerna är ganska dyra om man tänker på att de faktiskt i själva verket bara innehåller vatten samt lite smakämnen.

Det renaste och färskaste vattnet har vi i våra kranar, dessutom är kranvattnet väldigt billigt gentemot buteljerat vatten och dricka. Har man en egen kolsyremaskin så sänker man dessa utgifter avsevärt, då betalar man bara för kolsyrepatronen samt eventuella essenser.

Det är inte blott plånboken som blir frejdig av att man kolsyrar sitt eget vatten med en kolsyremaskin, det innebär också mindre miljöslitage då transporterna av buteljerade drycker minskar i takt med att folk kolsyrar sina egna drycker. Smakmässigt är det heller ingen skillnad.

Med en Aqvia Exclusive får man alltså en snygg inredningspryl som stilmässigt ligger rätt både i tiden och på ett egen plan, man får access till färskt och rent bubbelvatten när man vill samt kan därjämte göra sina egna läskedrycker. Därjämte slår man med en Aqvia Exclusive ett litet, men viktigt, art för miljön.