Aqvia kolsyresätter ditt vatten

Aqvia är namnet på dom kolsyreprodukter som det stora gasföretaget Aga står för. Det var år 2008 som man introducerade den idag enormt populära kolsyremaskinen Aqvia Exclusive vilken man hade lagt ner enorm omtanke på att göra både attraherande, lättanvänd och miljövänlig. Man hade anlitat den kända formgivaren Eva Lilja, som förut samarbetat med andra stora företag som IKEA och Alcro, för att designa samt välja färgsättning på de fem annorlunda versionerna av den effektiva kolsyremaskinen man tog fram.

Eva Lilja valde omsorgsfullt ut de fem färgerna som idag finns på Agas Aqvia kolsyremaskiner och färgerna blev bäckmörkt, crème, brun, brandgul samt lime. Det finns en kulör här som passar i var boende! Det är självklart blott en del av Aqvia kolsyremaskin som har färg, resten är gjort i specialbehandlat, rostfritt stål som inte låter sig fläckas av osmickrande fingeravtryck.

I Sverige finns ett av världens renaste vatten direkt i kranen samt det njuter vi givetvis av genom att kunna hälla upp ett bägare kyligt vatten och dricka direkt utan att oroa oss för några obehagliga konsekvenser eller märkliga bismaker. Vi skulle emellertid kunna njuta ännu mer av detta, och utnyttja det till både kolsyrat mineralvatten samt läsk igenom att begagna en kolsyremaskin.

Fördelarna med en egen kolsyremaskin är flera. I längden blir det mycket billigare att göra sin egen dricka samt sitt eget bordsvatten, men investeringen gör oxå att man slipper släpa med sej en mängd vatten hem från affären, vatten som vi ju, som sagt, har nära nog gratis hemma i kökskranen. Den tredje bestämmande faktorn handlar om miljön. Transporter av vatten samt läsk sliter enormt på miljön, igenom att stora, tunga lastbilar leverar dessa drycker över hela Sverige, Europa samt världen. En egen kolsyremaskin är ett nymodigt val som passar alla från ensamstående till barnfamiljer.

När det gäller smaksättning av bubbelvatten så finns det idag en lång rad olika alternativ. Dels kan man välja att krydda sitt vatten med endast smak, i stil med Ramlösa samt Vichy Nouveau. Detta passar alla som vill inmundiga kalorifritt vatten. Aromhuset säljer 20 annorlunda smaker för bordsvatten, alla med unik samt tydlig smak, men totalt fria från både sötningsmedel samt socker. Aqvia gör också smaker för bordsvatten, fast har ett mindre urval.

För läsk är riktiga läskkoncentrat godast, även om det håller att göra dricka med saftkoncentrat oxå. Det kommer fler samt fler läskkoncentrat samt idag kan man hitta både de med full sockerhalt, minskad sockerhalt och totalt sockerfria varianter. Alla är emellertid söta – såklart.

För att ens vatten skall kunna kolsyras behövs en gaspatron samt när man köper en ny Aqvia kolsyremaskin så får man alltid minst en patron på köpet. När den är final, vilket den är efter att man har kolsyrat upp till 60 liter vatten, så kan man byta in den hos sin återförsäljare mot en ny till ett reducerat pris. Aqvia kolsyrepatroner är på så vis bäst för både miljö samt börs.