Det finns otaliga Soda Streamer test att hitta på webben

Soda Stream test efter Soda Stream test går att finna runt omkring på webben. På youtube.com kan man finna mängder av Soda Stream tester där folk testar olika modeller, funktioner samt smaker. Det finns likaså en hel del recensioner där ute att ta del av, både privata på bloggar och i nätbutiker, och mer professionella som genomförts av tidningar och samlingsskrifter.

Det finns egentligen inte så hemskt mycket att tänka på när man handlar en ny kolsyremaskin. De dominerande märkena på marknaden är klassikern Soda Stream, och tyska konkurrenten Wassermaxx från Aga. Det dyker stundvis upp andra märken och erbjudanden, emellanåt är de dock länkade med Soda Stream utan att det har gjorts uppenbart.

Fastän de flesta kolsyremaskiner klarar av att kolsyra vatten med ganska jämn prestation så finns det tämligen stora prisskillnader. Visst kan det finnas bättre samt sämre kvalitet gällande maskinerna, men priset beror vanligtvis på design och speciella attribut. Det finns en kolsyremaskin som står ut en aning bland de andra när det handlar om vilken mängd kolsyra maskinen kan släppa till vattnet och det är Soda Stream Design, som skänker mer kolsyra än någon annan maskin. I annat fall är det enbart att pressa kolsyreknappen, alternativt -spaken upprepade gånger för att få så mycket kolsyra man önskar ha i sin dryck.

En annan kolsyremaskin som sticker ut heter Soda Stream Penguin, som är den enda sodastreamern med glasflaskor istället för plast och metall. Dessa flaskor är dessutom snyggt designade, även om de rymmer aningen mindre än de vanliga plastflaskorna. Penguin har även en mycket modern look och påminner om en stilren pingvin i hopfällt läge.

Wassermaxx annorlunda kolsyremaskiner påminner generellt sett om Soda Streams modeller, men håller ett genomsnittligt lägre pris, om än marginellt. Det är det enda sättet för Wassermaxx att stå sig i konkurrensen med det erfarna och väletablerade märket Soda Stream. Aga, som ju marknadsför Wassermaxx, är dock enormt duktiga på just kolsyra och har etablerat sig som lite av specialister på det området. Deras försäljning av carbonatorer – kolsyrekranar – går väldigt bra, såväl för vanliga hushåll som för restauranger och barer landet runt.

När det handlar om själva kolsyran så ser Agas samt Soda Streams gaspatroner identiska ut, och innehållet är det samma. Det enda som skiljer dem åt är etiketten som sitter på. I Sverige innehåller en standardpatron 425 gram kolsyra och kostar ungefär 200 kronor att införskaffa ny. Man har dock kommit på en mycket briljant lösning när det gäller kolsyrepatroner och det är att man, mot en betydligt mindre summa, kan lämna in sin tomma kolsyrepatron mot en nyfylld. Det gör att konsumenterna sparar slantar och producenterna material.

När man ska välja Soda Streamer så är det först en god idé att göra upp med sig själv hur mycket ens budget håller för. Efteråt får man fråga sig själv hur mycket design och specialattribut spelar roll för en, och till slut var man får tag på den billigaste upplagan av den modell man bestämmer sig för. Att läsa samt titta på skilda Soda Stream test kan vara en bra hjälp längs vägen.