Extra syrlighet med citronsmak i det kolsyrade vattnet

Troligen finns det ingen mer klassisk smak i kolsyrat vatten som citron. Aromhusets Citron skänker vattnet fräsch smak av denna syrliga frukt som dessutom kan användas i allt från matlagning till te. Citron blandas också med fördel med andra smaker, för att t ex balansera upp sötma.

Citron är en smak vi använder till otroligt mycket. Under lång tid har vi låtit några citrondroppar och skivor friska upp vårt vatten och lemonaden var en av de allra första läsksorterna. Man har kokt saft på citron och socker, också gjort marmelad, te och godsaker på denna syrliga frukt sedan urminnes tider.

När det handlar om smaksatt kolsyrade drycker så var citronen främst också där. I utlandet, där detta koncept inte är speciellt utspritt är det på flera ställen den enda smaken man kan hitta på kolsyrat vatten.

Aromhuset har bland sina 16 skilda smakessenser naturligtvis inkluderat Citron. Få smaker är så uppfriskande samt uppskattade, och även variationsrika. Man kan ha Aromhusets Citron i allting från grädde till te alternativt matlagning, bara fantasin sätter stopp. Citron funkar dessutom väldigt bra ihop med andra smaker. Ihop med syrliga bär skapar den extra syrlighet och tillsammans med söta frukter skapar den en angenäm balans.

Vi dricker idag mer smaksatt kolsyrat vatten än naturellt och industrin är gigantisk. Vi tvingas dricka vatten för att må bra och vi svenskar har insett att det är både godare och lättare att få i sig dagsransonen ifall den innehåller festliga bubblor samt goda smaker. Det smaksatta kolsyrade vattnet var ett efterlängtat alternativ till de sötsliskiga läskedryckerna.

Aromhusets essenser innehåller inget socker, inga färgämnen och inget sötningsmedel. Man slipper således dålig bismak, ångest för vikt och hälsa och kan njuta av goda smaker, doserade efter egna önskemål utan dåligt samvete. Doseringen är okomplicerad och görs med smakflaskans egen kapsyl eller med doseringspipett.

Thomas Ström, säljare för Aromhuset, rekommenderar att man testar att dosera 2 ml essens till varje liter vatten. Då ska man få en smak som är tydligare än det man hittar bland de smaksatta kolsyrade dryckerna i butik. Gillar man klen smak så doserar man mindre, och vill man ha rikare smak så tar man i lite mer. Essenserna är högkoncentrerade och varje flaska rymmer 30 ml.

Ström uppger vidare att Gert Strand AB, som står bakom Aromhusets smakessenser, söker nya återförsäljare. Produkterna är unika i sitt slag, både vad gäller innehåll och omväxling, och är efterlängtade på marknaden. Allt fler väljer att kolsyra sitt eget vatten för att slippa släpa litervis med vatten från affären och Aromhusets essenser fungerar exakt lika bra i hemkolsyrat vatten som butiksköpt. Just Citron är en klassiker som bestämt kommer att uppskattas.