Friskare, piggare och mer fokuserad arbetskraft med hjälp av smaksatt vatten på jobbet

Hälsotrenderna sprider sig som löpeld nu för tiden. Man blir mer och mer aktsam med vad man äter, dricker och hur man lever sitt liv. De flesta inkluderar idag någon form av träning i sin vardag därför att hålla sina kroppar starka och sina huvuden pigga.

En livsviktig del i att hålla sig frisk och stark är att se till så att kroppens vattenförråd oavbrutet är välfyllt. Våra kroppar utgörs till en otroligt stor del av vatten och ingen levande organism på vår jord klarar sig utan denna genomskinliga, kemiska sammansättning. Som inaktiv måste man dricka mellan 1-2 liter vatten om dagen, men vid minsta aktivitet bör dosen ökas. Ifall det är varmare än vanligt, eller ifall man utsätts för stressande situationer så bör också intaget ökas då man genom svett förlorar betydligt mer vätska än man tror. Självklart ska man också se till att inta mycket vatten när man tränar och i samband med intag av vätskedrivande drycker som kaffe alternativt te. Det är inte jämt man känner törst när man är på väg att bli uttorkad, men saker såsom torr mun/hy, spruckna läppar, huvudvärk och matthet är vanligtvis tecken på att man behöver inta mer vatten.

På arbetsplatserna runt om i Sverige har man förstått värdet av att de anställda har tillgång till friskt, inbjudande vatten dagen lång. Man installerar vattenautomater med både stilla samt kolsyrat vatten – givetvis kylt! Arbetarna kan gå till vattenautomaten och fylla på en liten plastkopp, en favoritmugg alternativt en halvlitersflaska att ta med bort till sin privata arbetsstation. Det blir ett litet uppehåll från arbetsuppgifterna som skänker en tillfälle att interagera med kollegor, sträcka på benen och viktigast av allting – fylla på sitt vätskeförråd. Man kommer vanligtvis tillbaka till arbetet med klarare huvud samt bättre fokus på sitt arbete.

Till dessa vattenautomater på arbetsplatserna har Aromhuset nu tagit fram smaker som kan blandas med det kolsyrade vattnet. Vi gillar en aning smak i vårt bubbelvatten – den trenden är tydlig då det köps mer smaksatt kolsyrat vatten från affärerna idag än naturellt. Smakerna kommer i smarta pumpflaskor där ett pumptag är lagom åt 15 ml kolsyrat vatten vilket är vad en plastmugg rymmer. Vill man fylla på en halvlitersflaska för att ta med sig till sin egen arbetsstation så är det lagom med 3-4 pumptag från aromflaskan.

Det finns nu sex olika smaker bland de som är framtagna för vatten på jobbet-automater, de är: äpple, granatäpple, hallon, blåbär, persika samt melon. Varje flaska består av 270 ml arom vilket räcker till ungefär 58 liter vatten ifall den doseras enligt anvisningarna.

Aromhuset har med enorm framgång även tagit fram aromer för smaksatt kolsyrat vatten för hemmabruk, dessa kommer i mindre flaskor om 30 ml, men finns i hela 16 mumsiga smaker. Det fina med Aromhusets smaker är att de varken består av socker eller någon form av kemiska sötningsmedel, de är totalt fria från onödiga tillsatser och har inga kalorier. Det gör att de passar alla från diabetiker till barn och hälsomedvetna personer som vill hålla nere intaget av socker och kemiska tillsatser.