Läs en Soda Stream review eller två och få hjälp med ditt köp

Många ambitiösa Soda Stream review finns att upptäcka på internet. Allting från avancerade recensioner upplagda som filmklipp på youtube.com, till organiserade reviewcenters som pricerunner.se, alternativt på nätshoppar med bedömningsskala på var produkt. En Soda Stream review är alltså en form av utvärdering på Soda Streams produkter.

Det är förståndigt att iaktta olika produktrecensioner innan man bestämmer sig för ett köp. Alla människor är inte ute efter samma sak, så genomgående reviews är bäst. Kanske är lågt pris viktigt för en människa medan snygg design är viktigare för en annan.

Soda Stream framställer både kolsyremaskiner, gaspatroner, PET-flaskor och smakessenser för läsk – dvs allt man behöver för att göra sina egna kolsyrade drycker.

När det handlar om Soda Streams smaker så har de en del på marknaden, de är söta och gjorda för att framställa läsk. Innehållsmässigt använder Soda Stream både sötningsmedel samt socker i de flesta av sina smaker, några har enbart sötningsmedel.

Det finns givetvis konkurrenter till Soda Stream, både vad handlar om maskinerna, kolsyran samt smakerna. Wassermaxx från Aga tillverkar likvärdiga kolsyremaskiner som Soda Stream, men håller generellt snäppet lägre priser. Aga tävlar även när det gäller kolsyran, då de har blivit lite av specialister på det området.

Gillar man smaksatt bordsvatten så gör Aga även populära bordsvattenaromer, men här är Aromhuset en enorm konkurrens med 35-årig erfarenhet, stort sortiment och trumfkortet att de varken tillsätter socker eller sötningsmedel i sina aromer. En riktig bubblare i smaksammanhang är Sonjo, som har ett stort utbud av både läskessenser och bordsvattenaromer. De har många intressanta smaker på sin meny, bl a originalreceptet på Champis som de får producera på licens av Pripps.

Vi är många idag som investerar i egna kolsyremaskiner. Det är ett ekonomiskt, trevligt och miljövänligt val. Ekonomiskt då man i längden sparar pengar på att bubbla sitt eget kranvatten, till och med om man köper dyra essenser stundtals. Roligt för att det är en rätt så festlig procedur att se hur bubblorna fyller det tidigare så stilla vattnet, och miljövänligt därför att man slipper tillföra vare sig miljövådliga transporter alternativt onödigt avfall. Lägg därtill att man slipper släpa en massa flaskor samt backar och burkar fram och tillbaka till affären.

Med en egen sodastreamer har man därutöver tillgång till kolsyrade drycker när som helst, utan att behöva sätta foten utanför dörren. Barnen tycker att det är roligt och det blir lättare för alla i familjen att få i sig de 1-2 liter vätska om dagen som kroppen behöver för att må bra.

Soda Stream har idag sex olika modeller i sitt utbud för kolsyremaskiner. Den billigaste heter Jet och har diskret, klassisk design i svart plast och kostar omkring 600 kronor inkl. allt. Därnäst kommer de andra modellerna: Pure, Genesis, Dynamo, Stream och till slut Penguin som blivit populär då det är den enda kolsyremaskinen på marknaden som har snygga glasflaskor istället för plast.

Vilken man väljer är upp till ens budget och smak. Wassermaxx har någorlunda liknande produkter, så det är värt att kolla runt lite innan man bestämmer sig. Att läsa en Soda Stream review kan vara till enorm hjälp.