Mjuk och lekfull smak av söt skumbanan – med Aromhusets essens

Nu kan man smaksätta sitt kolsyrade vatten tillsammans med smak av skumbanan! Smakessensen Banan blir barnens favorit i bubbelvattnet, kanske tillsammans med Toffee Kola. Då essenserna är alldeles fria från socker så kan man njuta av smaskig smak av skumbanan utan oro för välbefinnande, vikt alternativt sockerchockar.

Smaken av banan förknippar vi vanligtvis med barndomen. Banan ges i mosad form till ordentligt små barn och är praktisk att ge i sitt skal till aningen större barn. Smaken är söt och mjuk och passar därmed små barnmunnar helt utmärkt. Dock brukar vi fortsätta att älska banan också upp i vuxen ålder. Banan som ingrediens i desserter är vanligt, till exempel Marängsviss, Banana Split alternativt enbart vanlig bananglass.

Aromhuset heter det märke av smakessenser för kolsyrat vatten som är framtaget av Gert Strand AB. Det finns 16 olika smaker, däribland Banan. Samtliga 16 essenser är fria från socker och sötningsmedel och all sötma i essenserna kommer från de naturliga aromerna. Aromhusets Banan ger ens kolsyrade vatten söt och mjuk smak och kan med fördel också blandas med andra smaker. Eftersom banan är en exotisk frukt passar den bra tillsammans med både Melon, Persika och Ananas, men även med Toffee Kola – då själva banansmaken är lite åt skumbananshållet. Det roliga med Aromhusets essenser är att man kan mixa hur man vill och på så sätt få fram smaker som annars inte går att hitta.

Smaksatt kolsyrat vatten har vunnit mycket mark bland oss svenskar på senare år, vi dricker idag mer smaksatt kolsyrat vatten är naturellt dito och utbudet har ökat fort. Ändå tyckte Gert Strand att det fanns en brist på varierad smakstyrka samt miljövänliga alternativ och fann lösningen med hjälp av sina essenser. Genom att själv smaksätta det kolsyrade vattnet väljer man precis hur mycket smak man vill ha i sitt vatten. Därtill fungerar Aromhusets essenser lika fint i hemkolsyrat vatten som i köpt sodavatten vilket innebär att man kan välja det miljövänliga alternativet om man vill. Transporterna av kolsyrat vatten bidrar till otroliga mängder miljöutsläpp och det färdiga sodavattnet är väldigt dyrt i jämförelse med kranvatten som kolsyras hemma.

Flaskorna med essens till kolsyrat vatten från Aromhuset består av 30 ml arom. Strand rekommenderar att man blandar ca 2 ml essens i en liter vatten som utgångsläge. Efteråt kan man addera eller dra ifrån efter hur man vill att det ska smaka. Det färdiga smaksatta bubbelvatten man finner i affär har rätt så klen smak, motsvarande ca 1 ml av Aromhusets essenser per liter vatten.

Man kan också använda Aromhusets Banan som smaksättare i annat, det är kul att experimentera med smakerna i t ex grädde, yoghurt och glass.

Man doserar aromerna med hjälp av den lilla flaskans kapsyl som rymmer 3 ml, men en doseringspipett följer också med så att man kan mäta upp med än större precision. Det kan behövas om man t ex vill smaksätta en någorlunda liten mängd vatten.