Otaliga möjligheter med hjälp av en kolsyremaskin

Soda vatten är i själva verket kolsyrat vatten berikat, på antingen naturlig väg alternativt genom tillsatser, med salt och andra mineraler. Idag kallar vi vanligtvis all sorts kolsyrat vatten utan smak för soda vatten och det är hur enkelt som helst att fixa till hemma med hjälp av en kolsyremaskin från t ex Soda Stream alternativt Wassermaxx.

Vi dricker idag mer kolsyrat vatten i form av t ex sodavatten, vichyvatten, Ramlösa och Loka än någonsin. De stora läskföretagen tjänar massor av pengar på att saluföra buteljerat bordsvatten till samtliga kolsyrefantaster runt om i Sverige – och resten av världen. Det är en enorm industri. Dessvärre får både våra plånböcker och vår miljö betala ett tämligen högt pris för de underbara bubblorna i vårt soda vatten.

Transporterna av vatten samt läsk bidrar med en mängd avgaser som naturen inte kan bryta ner på ett effektivt sätt och tämligen raskt så förorenas vår luft och vårt vatten med en mängd giftiga avgaser. Lägg till allt avfall i form av flaskor och burkar som aldrig pantas och man inser omedelbart att det innebär en del lidande för att vi ska få vårt vatten som vi vill ha det – med kolsyra och en aning smak.

I Sverige har vi tillgång till mycket vatten, och det är av mycket hög kvalitet. Det är få länder förunnat denna skatt som vi allt för ofta tar förgiven och till och med glömmer bort. Man rekommenderar en normal människa att inta mellan 1-2 liter vatten om dagen, och då dricker vi mycket hellre soda vatten eller smaksatt bordsvatten istället för vanligt, slätt kranvatten.

Idag kan man dock förena dessa två! Man behöver inte göra avkall på sina älskade bubblor och den goda smaken endast för att man önskar skydda miljön alternativt spara några slantar. Ifall man investerar i en kolsyremaskin så har man tillgång till vilken typ av vatten man vill, när som helst, dygnet runt. Man slipper därutöver kånka tunga flaskor vatten från affären och kassar fyllda med pantburkar i retur. Det bästa av allt är att man även bidrar till en renare värld. Man har helt enkelt allting att vinna.
Loka samt Ramlösa är två exempel på företag som gör gott, smaksatt bordsvatten och säljer oerhört fint ute i handeln. Ifall man köper hem lite olika bordsvattenaromer från t ex Aga eller Aromhuset, så kan man smaksätta sitt vatten med den stora fördelen att man personligen kan bestämma precis hur mycket smak man vill ha i och att man kan göra sina egna favoritblandningar som kanske inte finns tillgängliga i de färdiga flaskorna.

En ny sodastreamer kostar mellan 500-2000 kronor – i runda slängar – och kommer normalt med allihopa komplement man behöver för att komma igång att framställa sitt eget sodavatten. Det är således själva kolsyremaskinen, en gaspatron med kolsyra i och en eller ett par PET-flaskor. Köper man ett paketerbjudande för en aning extra pengar så får man ibland med smakprover eller andra extra tillbehör.

Så ifall man vill göra en insats för både sig själv samt miljön så är det möjligtvis en idé att investera i en kolsyremaskin. Man får även sitt soda vatten precis så som man vill ha det.