Smaksätt ditt kolsyrade vatten med Aromhusets smak av päron

Päronet är en söt samt saftig frukt som uppskattas lika väl av vuxna som barn. Det plockas från päronträdet som är ett stort, rakt träd som är närapå lika slittåligt som äppelträdet. Päronet är, precis som äpplet, en av få frukter som helst växer och frodas i vårt sydsvenska klimat och har funnits här sedan Medeltiden. Päronen mognar på sensommaren och har sin skördetid mellan augusti och september. Päron kan lagras tämligen länge i kylig miljö, men är väldigt känsligt för stötar varefter det ruttnar snabbt.

Smaken av ett moget päron är söt samt mjuk och är inte alls lika syrligt som äpplet. Det finns skilda sorter och både smak och konsistens varierar. Ett päron kan vara tämligen torrt, mjöligt alternativt så saftigt att det är problematiskt med all saft som rinner ur det när man sätter tänderna i det. Mestadels används päronet till att ätas som det är, men stundvis görs det även mos eller juice.

När Gert Strand skulle ta fram 16 smakessenser åt kolsyrat vatten så valde han att göra en essens med smak av Päron. Han var säker på att det skulle kunna bli en favorit bland flera. Aromhusets Päron är en essens helt utan socker eller sötningsmedel. Både smak och lukt stämmer fullständigt överens med riktiga päron och att ha päronsmak i sitt bordsvatten är väldigt mumsigt samt uppfriskande.

Samtliga Aromhusets smaker går att mixa med varandra. Just Päron är mycket härlig som den är alternativt tillsammans med Äpple eller Persika. Päron samt Vanilj är dessutom en perfekt kombination, om än kanske en aning otippad.

Det fakta att Aromhusets essenser är fria från socker medför att de ligger otroligt rätt i tiden. De kan drickas med gott samvete av både barn samt vuxna och är definitivt ett piggare alternativ än typiskt, slätt vatten. Vi dricker överhuvudtaget mer kolsyrat vatten än tidigare och smaksatt kolsyrat vatten säljs det mer av i butikerna är naturellt. Efterfrågan är enorm men utbudet är, även om det är betydligt större än i de flesta övriga länder, fortfarande rätt så begränsat. Det finns rätt så många smaker, men smakstyrkan är vanligtvis otroligt svag och stundtals hade det varit gott med lite extra smak.

Aromhusets essensflaskor innehåller 30 ml koncentrerad smak samt räcker till ungefär 15 liter kolsyrat vatten. Man rekommenderar 2 ml essens per liter vatten för att få en smakstyrka som ligger något över den man httar i butikens drycker. Det är dock totalt upp till en själv ifall man vill ha svagare alternativt starkare smak och med flaskans kapsyl eller medföljande doseringspipett är doseringen minsann oproblematisk.

Man kan nyttja Aromhusets Päron till färdigt kolsyrat vatten från affären, men vill man spara lite pengar, slit och släp samt åstadkomma en god gärning för miljön, så kan man lika gärna investera i en kolsyremaskin och göra jobbet själv. Det tar inte mer än några sekunder att kolsyra kranvatten och resultatet blir detsamma som det man får från de dyra märkena i närbutikens hyllor. Vad gäller Aromhusets Päron samt övriga essenser så passar de lika bra att ha i samtliga sorters kolsyrat vatten.