Smaksätt ditt kolsyrade vatten med Toffee kola

Kola är en sedan länge uppskattad smak på godsaker och brukar vara extra populär bland barn. Det finns idag många annorlunda typer av kola, men klassikern är honungsfärgad, jättesöt och aningen seg i konsistensen. Idag är det vanligt med chokladkola och att ha en aning seg kola som hjärta i hårda karameller.

Kola är gott som smaksättning, kolasås på glass är sedan flera år tillbaka en riktig klassiker och vem blev inte bjuden på kolor hos hemma hos mormor som barn? Idag är Dumlekola en av de populäraste sorterna, med ett tunt lager choklad runt själva kolan. Dumlekolor har mjuk kola inuti medan Dumleklubbor har ett hjärta av seg kola, smaken är fantastiskt söt och hör barndomen till.

Aromhusets Toffee Kola för kolsyrat vatten är en av smakerna som är speciellt framtagna åt barnen. Smaken påminner mycket om Dumle, men saknar både socker och sötninsämnen. Trots detta är Toffee Kola söt i smaken, mjuk, vänlig och allmänt behaglig för unga smaklökar. Vill man erbjuda sina barn ett gott och sött alternativ till vanligt trist vatten är Aromhusets Toffee Kola i lite festligt bubbelvatten ett ypperligt val. Barnen älskar smaken av kola samt känslan av busiga bubblor på tungan.

De angivna doseringsmåtten är 2 ml essens per liter vatten, men vill man ha mer smak så går det bra att ha i så mycket man önskar. Den rekommenderade doseringen ger vattnet aningen mer smak än det man finner i det färdigsmaksatta vattnet i affär. Man kan blanda Aromhusets essenser med varandra samt framställa nya, intressanta smaker, Toffee Kola är t ex jättegott ihop med Vanilj eller Banan!

Aromhuset har 16 olika smaker bland sina essenser och de är speciellt framtagna för smaksättning av kolsyrat vatten. Vi dricker mer och mer smaksatt kolsyrat vatten men literpriset är mycket högt. Därtill är det synd att man ska behöva tillföra miljövådliga transporter och kånka tunga flaskor fyllda med vatten med sig hem varje gång man är och handlar när man har så rent och friskt vatten hemma i kranen. Vi gör det dock utan att gnälla, för vi vill ha våra lätt smaksatta bubblor.

Man kan dock investera i en egen kolsyremaskin, de är inte särskilt dyra idag. Aromhusets essenser funkar lika fint i köpt kolsyrat vatten som i hemkolsyrat, men framställer man allting hemma så sparar man både tid, energi samt pengar – för att inte tala om vilken insats man gör för miljön. Med Aromhusets essenser slipper man dessutom oroa sig för onödigt socker samt andra tveksamma tillsatser utan att behöva göra avkall på härlig smak.

Aromhusets Toffee Kola är inte enbart härlig att ha i sitt sprakande bubbelvatten utan även en festlig tillsats i t ex grädde eller hemgjord glass. När man bakar en tårta kan det vara gott att ha en aning smak av Dumle i vaniljkrämen eller varför inte i grädden som täcker själva tårtan? Man får testa sig fram lite vad gäller dosering, men en liten måttstock är ca en kapsyl per deciliter grädde. Då får man fyllig smak utan att den blir för dominant.