Smaksatt vatten – gör underverk på jobbet

Aromhuset drivs och ägs av Gert Strand AB. Aromhuset i sin tur är det varumärke som har försett svenska folket med ett gott samt nyttigt alternativ på smaksatt bubbelvatten. Hela 16 varierade smaker finns i sortimentet och varje flaska rymmer 30 ml arom, det är alltså en liten flaska man handlar, men som kan smaksätta runt 15 liter kolsyrat vatten. Smakerna passar gammal som ung och det finns i det stora sortimentet något för alla och en var.

Aromhusets produkter är helt befriade från både socker samt sötningsmedel och kan därmed drickas av samtliga – från diabetikern till följare av strikta dieter och mindre barn som inte ska få i sig för mycket socker. Dock blir vi i allmänhet mer och mer försiktiga med vad vi stoppar i oss så att Aromhuset har gjort succé i alla läger är ingen överraskning.

Nu lanserar Gert Strand AB sex av de ungefär 20 aromerna från Aromhuset i nytt format. Den nya flaskan rymmer hela 270 ml arom, vilket räcker till omkring 58 liter kolsyrat vatten. Den har också ett smart pumpsystem där ett pumptag är framtaget att smaksätta ungefär 150 ml vatten (en engångsplastmugg av standardtyp) och 2-4 pumptag är tillräckligt till en halv liter vatten.

Varför Strand fick denna idé var för att frambringa ett sätt för aromerna att smidigt kunna användas till de vattenautomater som blir allt vanligare ute på arbetsplatserna. Dagens chefer förstår att ett regelbundet vattenintag är viktigt för att hålla bra stämning och god prestationsförmåga bland sina anställda. Om man placerar en av dessa nya aromflaskor från Aromhuset vid vattenautomaten så kommer intresset bland personalen att fylla på sin vätskenivå regelbundet att öka avsevärt.

Vi svenskar är väldigt förtjusta i smaksatt bubbelvatten, det visar sig tydligt när man ser till hur mycket smaksatt kolsyrat vatten vi köper hem från affärerna. Varför dricka smaklöst, slätt vatten när det goda alternativet inte för med sig några nackdelar? Har man fri tillgång till gott, krispigt vatten på jobbet så tar man definitivt tillfället i akt att utnyttja denna bonus.

För arbetsgivaren medför det piggare, gladare samt friskare personal, vilket gör investeringen till en vinstsituation för alla parter.

Strand fick välja ut sex av de 20 smakerna som skulle få följa med till det nya formatet och vinnarna blev granatäpple – som uppskattas av en aning mognare smaklökar, hallon, blåbär samt äpple – för de som gillar en aning syrliga toner i sitt vatten, och persika och melon – som är åt det aningen sötare hållet. Meningen är att det ska finnas smaker som kan uppskattas av alla och det har Strand lyckats fint med.

Om man även installerar vattenautomaten centralt och kanske i anslutning till en trevlig omgivning så kan detta bli det nya stället för korta raster och lite sällskaplig samvaro. Man kan stanna upp och utbyta några meningar med en kollega – få ett välbehövligt break helt enkelt som innebär att man sedan kommer tillbaka till sina arbetsuppgifter med förnyad ork och inspiration. Den gulnade, hostiga gamla rökrutans tid är förbi, nu när den sprakande och bubblande vattenautomaten är här.