SodaStream kan hamna i strid medd Coca Cola

SodaStream har plockat fsamman 3714 tomma Coca Cola burkar och fyllt en enorm bur för att exponera på hur miljödåligt det är att inte blanda läsken hemma i stället.

Coca Cola hotar SodaStream och kräver att deras burkar inte får användas i en av SodaStreams reklamkampanjer. I ett hotbrev från Coca Colas jurister till SodaStream hävdar Coca Cola att de har alla sina aluminiumburkar samt att ingen annan har rätt att använda dessa. NNu går SodaStream till motattack igenom att kungöra hotet världen över.

Detta är vansinne. Om Coca Cola hävdar att de äger alla sina burkar då måste de ju också ansvara för att städa opp dem. Istället för att tacka oss för att vi plockar upp deras skräp får vi ett hotbrev från deras advokat. ”

Daniel Birnbaum, direktör på SodaStream

Kampanjen Coca Cola är bestört över innehåller burar fyllda med flaskor samt aluminiumburkar. Buren ska symbolisera den miljöförstöring som läskedrycker samt vatten på butelj samt burk medför. I Sverige placerades buren i Kungsträdgården i Stockholm under våren och budskapet på den svenska buren är att en genomsnittlig svensk familj på fyra personer förbrukar tillsammans 3 714 flaskor och burkar på fem år. Alla dessa flaskor och burkar kan ersättas av en enda återanvändbar flaska från SodaStream.

Man kan anse att SodaStream är mindre begåvade som går i strid med jätten Coca Cola. Då ska man känna till att SodaStream i flera decenier själva angripit andra företag för att skydda sitt monopol att fylla sina kolsyreflaskor.

Kolsyreflaskor är en förpackning {och SodaStream har förlorat i många länder. Men i Sverige har SodaStream just vunnit mot Vikingsoda i Tingsrätten mot alla odds och fastän det finns EU-prejudikat.

Vikingsoda är en stor miljökämpe med läskmaskiner, kolsyra, läskkoncentrat och bordsvattenessenser.

Så Coca Cola har att välja. Går man i batalj så är det mot en stridsvan antagonist som – i vart fall i Sverige – kan vinna även om de skulle förlorat i andra länder. Samt dessa burkar är plockade i Sverige.

Mer info på:

http://www.cisionwire.se/sodastream/r/coca-cola-forklarar-krig-mot-sodastream,c9275471