Ta en paus när du arbetar och njut av vatten med smak av persika

Persika är en för oss välbekant och uppskattad frukt. Den har en fantastisk färg som ligger någonstans mellan rosa och orange och skalet är en aning ludet. I mitten finns en relativt kraftig kärna vilket gör att persikan får sälla sig till familjen stenfrukter.

Trädet som bär dessa mjuka, saftiga frukter växer som bäst i varma klimat och är vanligt förekommande i länderna omkring Medelhavet, men har man tur och hittar ett bra läge så kan trädet gro också i de södra delarna av Sverige. Det är ett litet träd som blir max 6 meter högt och bär frukt under sommaren.

Vi gillar att äta persikan som den är, det är en saftig frukt med söt smak. Men persikan är även vanlig att göra kräm eller marmelad på, eller ha som smak i saft, juice eller glass. När man skulle välja ut smaker för kolsyrat vatten valde Aromhuset givetvis att ha persika som en av de 16 smaker man tog fram. Smakerna har utvecklats under många år och grundare Gert Strand känner att han har hittat en väl avvägd smakbalans. Samtliga smaker är gjorda på naturliga aromer och är helt fria från socker samt sötningsämnen. Likväl är smakerna rika och söta och fullständigt underbara att pigga upp sitt kolsyrade vatten med.

Nu lanserar Aromhuset sex av sina smaker i ny flaska. Den nya flaskan består av hela 270 ml arom och har en smart pump att dosera med. Den är särskilt framtagen för arbetsplatser runt om i Sverige som har vattenautomater med kolsyrat vatten i till sin personal. Fler och fler inser värdet av att dricka ordentligt med vatten – särskilt under arbetstid för att ens koncentration ska hållas på topp. Börjar man lida av vattenbrist är ett av de första symptomen seghet samt nedsatt koncentrationsförmåga, något man som både anställd och arbetsgivare gärna vill undvika.

Bland de sex smaker som fick följa med i utvecklingen av den nya flaskan är persika en glad vinnare. De övriga är hallon, blåbär, äpple, melon samt granatäpple. Genom att ha Aromhusets goda smaker stående vid vattenautomaten kommer personalen garanterat att dricka mer vatten och på så vis förbättra både sin prestationsförmåga, sitt humör och sin långsiktiga hälsa. En liten investering för ett mångsidigt och gott ändamål.

Då pumpflaskan möjliggör olika dos beroende på vilken mängd vatten man vill smaksätta, så kan man välja om man vill svepa ett litet 150 ml glas på stående fot (ett pumptryck), eller ifall man vill fylla en halvlitersflaska och ta med sig bort till sin arbetsplats (3-4 pumptryck).

Vattenautomaten tjänar inte enbart som ovärderlig vattenkälla på jobbet, utan också som en social punkt där man kan växla idéer och stå och småprata en liten stund. Allihopa behöver slappna av under en intensiv dag, om än endast för en minut. Förr brukade rökrutan tjäna som sällskaplig mötespunkt, men i en värld där hälsan får större och större utrymme är vattenautomaten dess självklara ersättare.