Uppfräschande med kolsyrat pepparmintsvatten

Ifall ni önskar smaka något nytt så rekommenderas ett nytt bordsvattenarom från Aromhuset med smak från Pepparmint. Tack vare att krydda sitt vatten med Aromhusets Pepparmint får man ett uppfriskande vatten som råder gottgörelse på den torraste av munnar. Denna nya arom från det redan väletablerade företaget Gert Strand AB kommer att bli legendarisk!

Pepparmint är en ordinär arom på tuggummin, när människor vill fräscha upp sina munnar litegrann. Nu kommer den uppfriskande pepparmintssmaken också som vattenarom! Friskare vatten än kallt, kolsyrat pepparmintsvatten får man sannerligen leta efter.

Aromhuset hade sedan tidigare ett grandiost sortiment gällande smaker till kolsyrat vatten, hela 20 stycken! Nu har företaget bakom succén släppt ännu 3 smaker för att utöka utbudet och däri hittar man smaken pepparmint. De andra 2 smakerna är lingon samt smultron, klassiska smaker från de svenska skogarna.

Pepparmint är definitivt aningen mer av en udda arom att ha till sitt kolsyrade vatten, men efterfrågan är brilliant! Vattnet som blir när man kryddat det med Aromhusets pepparmint är utmärkt uppfriskande och varje liten 30-kronorsflaska ger hela 15 liter kryddat vatten. Doseringsråden är 2 ml per liter vatten och man bör hålla sig till det då överdosering kan bidra med en egendomlig eftersmak.

Aromhusets smaker tillför alltså bara arom, ingen sötma, så resultatet är direkt jämförbart med det smaksatta kolsyrade vatten man hittar ute i handeln, med den stora prisskillnaden som främsta åtskillnad. Om man dricker mycket kryddat bubbelvatten så gör man verkligen sin portmonnä en service tack vare att skaffa en egen kolsyremaskin. Det renaste vatten man kan återfinna kommer ändå från våra svenska drickskranar, så det finns enbart plus.

När man handlar en pava av Aromhusets Pepparmint så får man en liten doseringspipett med på köpet. I och med det är en så liten kvantitet arom som ska tillsättas så underlättar det en hel del att begagna sig av en sådan pipett. Stundvis kanske man därutöver endast vill krydda ett glas kolsyrat vatten och då blir mängden ännu mindre. Annars rymmer aromflaskans kork 3 ml, så fyller man den till 2/3 så får man måttlig mängd till en liter vatten.

För den som försöker dra ner på kalorierna är Aromhusets pepparmint, plus alla andra vattenaromer i Gert Strand ABs utbud, fantastiska uppiggare. Man brukar vilja hålla sig frånvarande från sockrade drycker som läsk och juice och aromerna från Aromhuset har absolut ingen verkan på blodsockret. Noll kolhydrater och inga kalorier medför att de lämpar sig för allt från barn till diabetiker och samtliga oss som vill gå ner en aning i vikt, men samtidigt uppskattar att dricka smakligt.

Aromhusets pepparmint lämpar sig lika bra för varma sommardagar som till kryddstarka middagar bland stearinljussken. När man dricker detta vatten sprider sig en fräsch förnimmelse i munnen alldeles omgående, den går inte ens att väga med andra metoder av att fräscha upp munnen.

Man kan köpa Aromhusets produkter på www.allt-fraktfritt.com och i detta sortiment finns också saker som kaffearomer, gräddaromer och det kalorifria sötningsmedlet Sucralose. Bland de nyheter som presenteras just nu var Aromhusets Pepparmint lite av bolagets wild-card, men ett väldigt lyckat sådant.