Vad är det som är så märkvärdigt med mineralvattnet Ramlösa?

Finns det massproducerat mineralvatten att föredra före vatten som man kolsyrat själv hemma? Detta är en undran som man kan ställa sig och visst är det så att det finns kolsyrat vatten som säljs på tok för dyrt då det bara rör sig om kranvatten med kolsyra. Men Ramlösa är rentav en aning annorlunda och det rör sig om en dryck som har anor som stäcker sig långt tillbaka i tiden.

smakaromersmaker

Få hälsan och kraften åter med Ramlösa mineralvatten

Har du smärta i magen, kolik, eller är du kanske aningen galen? En gång i tiden så skickade man folk med den här typen av åkommor till Ramlösa hälsobrunn. Under det Dansk-svenska kriget så tog sig sjuka soldater till källan i södra Helsingborg för att bli av med åkommor som legionärssjuka. År 1707 på Karl den tolftes 25-års dag så öppnades källan för allmänheten.

Något som är väldigt spännande är att det är samma vatten som för 300 år sedan som tas från hälsokällan. Att vattnet blev så populärt var just för att man såg att det hade läkande verkning. Folk vallfärdade till Ramlösa brunn därför att råda bot på skilda åkommor.

Brunnsparken Ramlösa är även något som kan vara bra för hälsan för den är mycket attraktiv. Ifall du har vägarna förbi Helsingborg så ska du ta chansen att traska i denna park, och möjligen tar du en liten paus där du givetvis dricker några klunkar av drycken som kommer från samma plats!

Det är klart att det är bra att dricka vatten!

När man talar om det där med hälsoeffekter av att intaga kolsyrat vatten från en källa såsom Ramlösa brunn så måste man minnas att vatten är enormt bra för oss människor. Detta särskilt ifall man ersätter läsk och saft med vattnet, som ju är sockerfritt och kalorifritt.

När man köper mineralvatten alternativt gör det själv hemma så kan det medföra att man dricker mer än vad man annars hade gjort och då kan resultatet bli att man minsann mår bättre. Det behöver således icke vara så att det är själva Ramlösan som har magiska egenskaper utan helt enkelt så att man behöver dricka mer för att må bra.

Ska man köpa färdigt mineralvatten eller göra sitt eget?

Nu kan det självklart bli rätt kostsamt att intaga Ramlösa dygnet runt och vill man ha kolsyrat vatten tillgängligt så kan det vara klokt att satsa ekonomiskt i en kolsyramaskin. sodastreamer kolsyrat bordsvatten smaker Det här är ett enkelt sätt att få godare bordsvatten på och även något som kan få barn att bli mer intresserade av att dricka nyttigt vatten.

Men det ena behöver ju inte utesluta det andra. Man kan ju ha en sodastreamer hemma och dessutom köpa Ramlösan alltemellanåt. När flaskorna med butiksvattnet tar slut så är det inga problem för då gör man eget i ett nafs.

Eget bubbelvatten kan man, exakt som Ramlösa gör, likaså smaksätta med Aromhuset smakessenser (kallas bordsvattenarom i handel på Tradera, allt-fraktfritt.se mfl.) och det är riktigt underhållande.