Wassermaxx Deluxe – den snygga kolsyremaskinen

Wassermaxx Deluxe är en riktigt snygg medlem i Wassermaxx familjen. Den är designad i rostfritt stål och har både mer klass och vikt än sina småsyskon. Prismässigt ligger Wassermaxx Deluxe på omkring 1000-lappen, och då ingår en kolsyrepatron från Aga samt två PET-flaskor.

Det enda man måste göra sedan är att lämna in sin kolsyrepatron mot en fylld när den, efter ca 50 liter vatten, tar slut, samt hålla PET-flaskorna rena och fräscha. En ny gaspatron från Aga kostar ungefär 200 kronor medan ett inbyte går på under 100-lappen. PET-flaskorna ska inte diskas i maskin, men är lätta att tvätta för hand med lite diskmedel och vatten.

Wassermaxx Deluxe skänker gott kolsyrat vatten alternativt smarrig läsk på bara några sekunder. Man fyller PET-flaskan med vatten, skruvar fast den i maskinen och trycker på knappen och tjoff, så är vattnet fullt med krispiga bubblor. Vill man därefter smaksätta vattnet med läskessenser eller bordsvattenaromer så droppar man endast i dessa efter tycke samt smak.

Aga, som ju marknadsför Wassermaxx, framställer egna essenser, dels bordsvattenaromer med fruktiga smaker, utan sötningstillsatser och socker, dels cider- och energidrycksessenser. De har inget stort urval, men det de erbjuder håller god kvalitet. Det finns givetvis andra märken man kan prova när det handlar om smak. Sodastream har massor smaker, de består av i regel både artificiella sötningsmedel samt socker. Aromhuset har ett brett urval av bordsvattenaromer utan socker och sötningsmedel, de är lätta att beställa från allt-fraktfritt.com. Andra bolag som framställer olika essenser är Sonjo samt saftföretaget Bob.

Vatten är nödvändigt för oss att inta, vi bör få i oss mellan 1-2 liter vatten om dagen och detta är för flera tufft. Har man en Wassermaxx Deluxe, eller en annan typ av kolsyremaskin blir vattendrickandet roligare. Man kan prova fram olika favoritsmaker och variera smaklöst bubbelvatten med riktigt smakrika läskedrycker, allting efter individuell dagsform.

Att köpa vatten på flaska är sanslöst kostsamt ifall man räknar på literpriset. Vårt kranvatten kostar ungefär 1000 gånger mindre än buteljerat vatten. Riktigt så stor skillnad är det inte ifall man räknar in kostnader för kolsyra samt eventuell smaksättare, men oavsett så kommer man undan bra mycket billigare genom att göra sitt eget bordsvatten mot att lägga pengar på buteljerat mineralvatten.

Andra fördelar är att man får det precis så som man vill ha det, många gånger kan Ramlösa, Loka och Vichy Nouveau upplevas som lite blaskiga eftersom smaksättningen är mycket mild. Om man smaksätter själv så anpassar man mängd efter individuell smak. Man slipper dessutom släpa tunga flaskor, burkar samt backar fram och tillbaka till affären, med en sodastreamer har man allting man behöver hemma. Bara co2 cylindern behöver fyllas på någon gång ibland. Det medför så klart också att man gör en god gärning för miljön. Man slipper bidra till alla transporter av vatten och läsk som släpper ut orimliga mängder koldioxid i vår atmosfär.

Man kan finna mängder av skilda kolsyremaskiner i handeln, de största märken är Wassermaxx och Sodastream. Wassermaxx Deluxe finns att handla i välsorterade elektronikaffärer samt i större varuhus.