Använda järnsulfat till mossan eller är det lika lämpligt med Weibulls?

När man väl inser hur man kan nyttja sig av järnsulfat därför att bli av med mossa i gräsmattan så kan fantasin komma igång. Eventuellt kunde man ansluta Weibulls-blandningen till sprinklersystemet och köra detta på vårkanten…

Weibulls

Att man behöver göra något åt den där mossan som aldrig tycks ge sig är glasklart, men ska man satsa på Weibulls mosspreparat alternativt kan det funka lika förträffligt med järnsulfatpulver som man själv blandar med vatten?

Ultimata effekten med bästa mosspreparatet

Den ultimata effekten får man självklart med det preparat som sannerligen tar död på mossan och som samtidigt är bra för gräset. Att Weibulls produkter är populära råder det inga tvivel om, men ifall man ser på priser för färdigblandade antimossmedel så kan man ju börja reflektera på om det inte är klokare att personligen blanda alternativt att införskaffa en ofläckad järnsulfatprodukt.

Faktum är att det är mycket billigare att köpa medlet på allt-fraktfritt.se än att införskaffa en märkesprodukt. Man får en 25 kg påse för samma kostnad som 3 förpackningar a 900 gram märkesprodukt med järnsulfat därinnanför. Men det är förstås angeläget att du är medveten om hur du ska utbreda järnsulfat och vatten på rätt sätt över gräsmattan så att du får ultimata möjliga resultat.

Alla snigelmedel baseras på järnsulfat

Något som kan vara fängslande att observera är att en del snigelmedel har en bas som innehåller järnsulfat, alternativt järnvitriol som det också kallas för. Övriga är baserade på järnfosfat. När du väljer att inhandla en dunk med järnsulfatet i pulverform som du därpå blandar med vanligt vatten så får du således samtidigt ett effektivt snigelmedel.

Du behöver inte köpa antisnigelmedlet separat då du använder sig av järnvitriolen och det är smidigt och bra att vara medveten om.

Det är betydelsefullt att använda ett säkert bekämpningsmedel

En sak som man även tvingas fundera på är hur alla preparat som man behandlar gräsmattan med påverkar miljön och den egna hälsan. Ifall man köper en blandning som ska döda mossa och samtidigt göda gräset så kan det ju låta kanon men inte om detta preparatet är giftigt.

En stor styrka med att nyttja järnsulfat mot mossa i gräsmattan är att det här inte är giftigt alternativt farligt för miljön. Sniglarna flyr det är sant men man kan till exempel ej eliminera ogräs med järnvitriol. Det är blott mossan och mördarsniglarna som ryker och för flera så är det mer än nog.

Betala korrekt kostnad för hanteringen av din gräsmatta

En del skrattar gott åt den märkeshysteri som tycks gälla även bland de som pysslar i trädgården. När man kan handla en säck med järnsulfat till en bråkdel av det pris som gäller för en mindre burk från Weibulls så kan man ju undra varför människor inte gör det här i större omfattning.

Problemet för somliga är det där med dosering och att man ej har korrekt redskap för att sammansätta järnsulfatet med vatten. Men i detta fallet så kan man lika gärna satsa på en mossa gti (eller köpa en ejektordunk samt sammansätta eget koncentrat för kaffepengar) som skänker smidig blandning och sedan oproblematisk behandling av gräsmattan.

Det viktigaste är att behålla ett öppet sinne och betänka en aning på hur man på bästa vis kan förvalta gräsmattan och bli av med mossan. Beställ produkter på allt-fraktfritt.se