En spridarramp råder bot på mossan I trädgården

Hur behandlar man gräset med stroller combi på ett effektivt sätt?

Det är få som tycker att ogräs är attraktivt och om det fanns ett sätt att för evigt säga hejdå till den här typen av växter så är det många som skulle ta chansen. Man kan bruka sig av stroller combi för att både gödsla samt eliminera ogräs och det här kan funka väldigt bra.

Före du lägger på ett lager med stroller combi så kan du grunda med järnvitriol. Järnvitriolen är samma sak som järnsulfat och den är bra för att eliminera mossan. Samtidigt så kan gräset bli finare av den här typen av hantering och järnsulfat mot sniglar kan även vara välkommet i vissa trädgårdar.

Gödsla gräset vid rätt tidpunkt på året

Men när ska man egentligen lägga ut ett lager med stroller combi på gräset? Till att börja med så kan det vara klokt att ta hand om det här på våren men betänk att medlet behöver minst 15 grader för att funka.

Håll ett öga på väderrapporten och då du ser att det blir dags för varmare dagar, flertal dagar i sträck, så kan det vara läge att vidtaga saken. Starta som sagt med järnsulfat och vatten. Det är gott ifall gräset är fuktigt när man genomför gödsel och antiogräs-behandling.

Om du vill förvalta denna procedur mitt i sommaren så ska du tänka på att företa det mot eftermiddagen hellre än tidigt på morgonen. Under hösten så ska man hantera gödslingen mot kvällen istället för morgon alternativt mitt på dagen.

Bränn inte gräset med din stroller combi

Tänk på att ett torrt gräs kan “brännas” av en stroller combi-behandling. Ifall du kan förvalta gödslingen en regnig men varm dag så är det fullkomlighet då kommer den nämligen att skänka riktigt förnäm effekt.

Kommer det här att skänka det perfekta gräset i trädgården?

Den som tror att en behandling med en god produkt är allt som behövs för att få en förtjusande gräsmatta är inte insatt i allt det arbete som en nyttig gräsmatta kräver. Visst är det så att bra produkter såsom järnvitriol och ogräsmedel är viktiga att tillämpa sig av men man måste se helhetsbilden och ha en bra plan för att lyckas.

Om man följer en viss plan så kan man till sist få en gräsmatta som minsann känns utmärkt. Detta kan ta några säsonger för mossan är envis och så även ogräset. Men ifall du långsamt men säkert får upp näringshalten i jorden och samtidigt ser till att bekämpa ogräset så kan du tids nog se att det finns mer gräs än mossa på mattan. Länk till mer information

Järnvitriol samt järnsulfat är samma sak men det finns en rad olika bekämpningsmedel och produkter som kan innehålla lite skilda ämnen. Med stroller combi så får du fördelen av flera olika effekter. Gräset får gödsling, ogräset dör och samtidigt så får man även viss verkan mot mossan. Detta är en enastående produkt som man kan ha kolossal nytta av och som kan vara en meningsfull del av arbetet för det perfekta gräset.

Det perfekta gräset behöver, i kort version:
Järnsulfat när mossa visar sig, annars vår och höst, det ger näring till gräset.
Vartannat år behöver gräsmattan kalkas för att hålla rätt pH (6-7).
Gräsmattan behöver gödas. Oftare än man tror, åtminstone 2 ggr per år.
Vid behov, hos flertal är det varje år, behöver gräsmattan jämnas till på våren med 5-10 mm grus alternativt jord, toppdressas.
Gräsmattan behöver klippas mycket. En självgående gräsklippare är en bra idé.