Hur fungerar mossa GTI och tak GTI?

Nuförtiden så är det många som har lite koll på järnvitriol eller järnsulfat som man också kan säga. Detta är ett medel som tar död på mossan och som kan användas på husets träpartier såväl som på gräsmattan. Men kan man bruka mossa GTI och tak GTI på samma sätt? Svaret på frågan är både ja samt nej, det hela beror lite på vilken kategori av järnsulfatprodukt som man väljer.

Järnvitriol till trä samt mossa GTI till gräsmattan

Till att börja med så kan det vara bra att veta att produkter som är till för att behandla trä ofta kallas för järnvitriol och stundtals med ytterligare en beteckning. Det här är medel som kan göra mer än att få bukt med mossväxt då de likaså kan ge träpartiet en finare färg. Med mossa GTI och tak GTI så är huvudsyftet att få bort mossa.

De här produkterna används ej på samma sätt vilket egentligen är ganska logiskt. Man kan ju inte ta sig fram över ett tak såsom man gör på gräsmattan och därjämte så krävs det lite andra egenskaper då man dessutom behöver betänka gräsets hälsa.

Se till att du handlar korrekt produkt

Även om det rent praktiskt kan vara så att man använder sig av järnsulfat samt vatten och ingenting mer både för tak och gräs så finns det annat som kan påverka användarvänligheten. Betänk att en järnvitriol som är särskilt till för gräset kan komma i en smart dunk som ger automatisk mix.

Ska man vattna gräsmattan med järnsulfat så kan det skapa kraftig skillnad att använda sig av en produkt som är framtagen för det här. Att det därefter är så att man möjligen sparar pengar på att själv blanda i en vattenkanna (100-200 gram järnsulfat till 10 L vatten) och vattna ut med spridarbom är en annan sak. För den som inte har något emot att lägga extra tid på det här så kanske det går lika bra att blanda med ett preparat som är till för taket.

Det finns järnvitriolprodukter som har tillsatser som är särskilt bra då man ska vårda en veranda, träfasad alternativt trävägg. Dessa ska man välja då det där med estetik är betydelsefullt. Mer tips här järnvitrol.

God planering är mycket viktigt för en grann gräsmatta och ett snyggt tak

Före du plockar fram den järnvitriol du har och börjar mixa med vatten för att tillföra järnsulfat till gräsmattan eller för att behandla taket mot mossa så ska du överlägga hur du ska arbeta samt när. Det finns årstider som är särskilt lämpade för att attackera mossan och därjämte så kan det vara bra att repetera proceduren mer än en gång per år.

Börja med att lära dig mer om din gräsmatta och ditt tak för att komma fram till när och hur du borde processa. Först efter detta så kan du se dig om efter rätt mossa GTI alternativt tak GTI och handla denna online eller i en normal affär. Med en god plan så bör arbetet flyta på lätt och bra och du kan sedan se fram emot goda resultat samt en hemmiljö som är både sund samt förtjusande.

Färdiga produkter är kolossalt dyra. Mossa GTI är 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter, i en klyftig ejektordunk man kopplar på vattenslangen. För uppemot samma pris handlar man en större ejektordunk samt 25 kg järnsulfat på allt-fraktfritt.se.

Samma ejektordunk fungerar till Bensaltensid samt Fulstopp för tak och gångar. Bensaltensid är aktiv ingrediens I både TAK GTI och Grönfri men till ett billigare pris.