Järnsulfat är effektivt mot mossa.

Har mossan tagit kontrollen över din gräsmatta eller håller du den grönbruna växten i schack? Ifall det är så att du år efter år suckar över att det växer så avsevärt mossa i din trädgård så ska du vara medveten om att du absolut kan göra något åt detta. Du behöver inte bekosta dyra pengar till en trädgårdsmästare för man kan hantera mossbekämpning på egen hand med god utrustning och rätt produkter.

Med järnsulfat mot mossa gräsmatta så kan du till sist segra kampen och få det där gröna gräset som du ständigt har drömt om.

Måste det vara så komplicerat med effektiv mossbekämpning?

När man tittar på instruktionsfilmer för hur man skall bekämpa mossan med ett mossmedel som kommer i pulverform så ser det hela så enkelt ut tills man inser att detta kräver att man har mätt upp gräsmattan med pinne och snöre, att man har rätt vattenkanna, gärna spridarramp, samt att man ser exakt hur många liter vatten man får i kannan.

Måste det vara så krångligt att nyttja järnsulfat på gräsmattan? Nej det måste det sannerligen inte! Idag så finns det grymt smarta produkter som gör att du slipper hålla på och blanda järnsulfat och vatten på komplicerade vis.

Med mossa gti så är det ju bara att ansluta till trädgårdsslangen och efteråt spraya gräset med dunken som blandar vatten samt medel automatiskt. Järnsulfatet är verkligen ett smart ämne som man drar enorm nytta av och det är relevant att man finner en lätt metod för applicering så att man icke låter bli av ren lathet.

Nu är mossa GTI samt alla andra fabrikat “GTI” dyrt. En ejektorflaska på 1 liter består av 288 gram järnsulfat och resten vatten. På allt-fraktfritt.se får du en hel påse på 25 kg ren järnsulfat till samma pris…

I allt-fraktfritt butiken finns även en 2 1/2 liters tom ejektorflaska där du kan fylla din egen järnsulfatblandning (200-250 g järnsulfat per liter blandning). När du sprutar gräset späds blandningen ut 20 ggr. Funkar till tak också med Bensaltensid (verksam substans i Tak GTI) eller fulstopp (järnsulfat färgar tak och tar inte all påväxt). Mer detaljer: På denna sajten järnvitriol.

Vilket järnsulfat är bäst för behandling av mossa?

Järnsulfat och järnvitriol är samma sak men man kan hitta produkter som använder de olika namnen och som inkluderar mer än järnsulfatet. Om man vill få fatt i det ultimata mossbekämpningsmedlet mot mossa i gräsmatta så kan det vara förståndigt att satsa på en ren produkt eller köp järnsulfat och blanda detta järnsulfat med vatten.

Att själv handla järnsulfat (om du undrar var man köper järnsulfat så är allt-fraktfritt.se ett enastående tips) kostar därjämte en bråkdel av mossmedel. Weibulls Stoppar Mossa är rent järnsulfat, kostar omkring 150 kr för 900 gram. 3 paket kostar mer än 25 kg järnsulfat kostar på allt-fraktfritt.se.

Det är sällan så smart att lägga dyra slantar på en produkt som lovar guld och gröna gräsmattor. Det krävs alltså mer än mossbekämpning för att få en riktigt förnäm gräsmatta och om du enbart sprayar med mossbekämpningsmedlet så kommer det inte att skänka mattan som du drömmer om.

Med järnsulfat sniglar får mardrömmar av så blir du förstås av med sniglarna och dessutom så kan gräset bli grönare, men du tvingas också gödsla och uträtta annat för att gräsmattan ska bli så grann som den kan bli.

Processa gräset på korrekt sätt och med jämna mellanrum

Den enklaste behandlingen är att mixa järnsulfat med vatten och vattna ut järnsulfatet med spridarramp alternativt spruta ut med ejektorflaska. Därefter låta mossan ligga kvar. Redan detta ger en kolossal förbättring för järnsulfat är ett näringsämne som skänker grönare gräs och den döda mossan förvandlas också till gräsnäring.

För att få ett riktigt snyggt gräs på tomten så gäller det således att undersöka vad man kan göra för att ge det gott om näring och även hålla undan ogräs och sniglar. Med bra näring så har man en bättre chans mot mossan och då kommer mossbekämpning med järnsulfat att fungera bättre.

Gräset behöver också gödslas varje år samt kalkas med 2-3 års mellanrum. Självklart växer det lite snabbare då, blir gräsklippningen för mödosam så är en robotgräsklippare en god lösning för en jättesnygg, välklippt gräsmatta.

Välj järnsulfat mot mossa och se till att gräset får en dos under våren och efteråt igen under hösten alternativt så raskt ny mossa visar sig. Det är angeläget att behandla pulvret på rätt sätt när man blandar.