Man kan effektivt få bort mossan med hjälp av en spridarramp

Hur funkar det att sprida järnsulfatpulver för att få dän mossa? Om man skaffar en mossa GTI alternativt en ejektordunk så är det ju ej så tufft att spraya på men den som vill mixa själv för billigaste järnsulfat pris eventuellt hellre använder den gamla hederliga vattenkannan. Med en spridarramp så kan detta klaffa alldeles utmärkt.

Så funkar en spridarramp till vattenkannans pip

Det är enkelt nog att placera en spridarramp på vattenkannans pip. Spridarrampen påminner lite om de skrapor som man kan använda i köket och för att göra rent fönster med. Spridaren kommer att sprida vattenblandningen på ett slätt sätt då man tippar på vattenkannan och tar sig fram över gräset.

Det här är effektivt och enkelt men det är klart att man får tänka på att vattenkannan kan bli bra tung. Därtill så får man ju gå många omgångar för att klara av en större gräsmatta. Detta är anledningen till att en del väljer att eliminera mossa med andra mossbekämpningsmedel som man sprider på enklare vis ovan gräset.

Sprid järnsulfat samt vatten på rätt sätt på gräset

För att du ska få bästa effekten med spridarrampen så är det väldigt relevant att blandningen du har i kannan har korrekt järnsulfat dos det vill säga rätt balans mellan pulver samt vatten (100-200 gram järnsulfat till 10 liter). Här ska du åtfölja anvisningarna som finns på säcken eller burken noggrant.

Det är sällan smart att dra till med en aning mer pulver därför att man tror att det då kommer att bli bättre resultat. Mixa utförligt så att varje del vatten har pulver. Ifall du inte åstadkommer detta så kan behandlingen på somliga ställen av gräset bli helt meningslös.

Blanda rätt järnsulfat dos till din gräsmatta

Hur mycket järnvitriol kommer du att behöva till din gräsmatta? Detta beror självklart på hur mycket gräs du har. Men det rör sig icke om mer än någon skopa till 10 liter vatten, så dyrt blir det inte och man kommer lång även med en mindre burk pulver.

Fördelen med GTI är att man personligen inte behöver fundera på hur mycket som ska blandas och att man får spridningen exakt som när man vattnar med slangen. Nackdelen är att det är dyrt, man får 25 kg järnsulfat + ejektorflaska på allt-fraktfritt.se för vad en liter Mossa GTI kostar. Men de flesta kommer att begripa precis hur man ska blanda så att det blir korrekt dos även med vattenkannan, 100-200 gram järnsulfat till 10 liter vatten..

Spridarrampen är praktisk men inte för alla

Före du beställer spridarrampen till din vattenkanna därför att ta bort mossa i trädgården så ska du fundera ifall det här sannerligen är korrekt val för dig. Om du vet att du orkar med att gå omkring med en full och halvfull 10 liters vattenkanna så kommer du att fixa jobbet.

För äldre personer samt andra som inte har den fysik som krävs för den här typen av trädgårdsarbete så är en spridarramp inte jämt den bästa lösningen. Det blir alldeles enkelt för krävande att bära vattenkannan. Klicka Här och nu för mer info mossbekämpning. Mossa GTI är ett betydligt smidigare val.