Så blir du av med sniglar samt mossa I trädgården på ett effektivt sätt

Vem vill ha sniglar samt mossa I trädgåden? Om du hade kunnat dryfta snigelspråket så hade du bett de små liven om att snigla sig bort till skogen och ta mossan med sig. Men nu får du nöja dig med en ejektorflaska och mossa gti alternativt Järnsulfat Turbo för att skrämma iväg både sniglarna och mossan.

Järnsulfat hatas av mossa såväl som av sniglar

Ifall du har insett att din trädgård håller på att förvandlas till ett parti obygd där mossan har tagit över och sniglarna äter upp det lilla som finns i ditt trädgårdsland så ska du icke förtvivla. Skaffa en ejektorflaska samt mossa gti (eller mixa 200-250 g järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter) och börja spraya loss.

järnsulfatspridare

När man sprayar en blandning av järnsulfat samt vatten över mossan så kommer den att mörkna och dö. Samtidigt så får man sniglar att lämna området för en trevligare plats.

Det finns dessutom de som hävdar att gräset blir grönare av svavel- och järnnäringen i den här behandlingen vilket kan bero på att det kan växa sig starkare då man förändrar marken som det växer i.

Det blir festligt att avverka mossa med en lätthanterlig spridningsdunk

Det blir rentav festligt att avverka mossa då man kan knalla runt med en dunk gti som man kopplar trädgårdsslangen till. Man behöver inte själv blanda vatten och medel i en kanna och man kan bli färdig med effektiv mossbekämpning på mycket kort tid.

OBS: järnsulfat löser sig icke i vatten (som säljarna ideligen påstår), det slammas i vatten. Följaktligen skakar man ejektordunken före användning och alltemellanåt under användningen. Dessutom med färdigköpta produkter som Mossa GTI samt Järnsulfat Turbo.

Rent praktiskt så behöver man ju bara hälla på det medel som man vill nyttja i ejektorflaskan och därpå spruta på. Blandningen av vatten och det koncentrat som man har i ejektordunken sker fullkomligt automatiskt.

Ska man behandla ett stort område så är det faktiskt att rekommendera att man gör detta med en smart dunk.

Taket har fått en ny kulör då mossan breder ut sig som ett täcke på det

Det är klart att du måste avlägsna mossan på taket! Det finns dessutom tak gti, Fulstopp Turbo samt Takrent Turbo, som har samma fina effekt (utan att färga taket som järnsulfat gör) som den gti man kan nyttja på gräset. Ifall man låter mossan bli kvar på taket så finns det risk för sprickskador som kan resultera I fara för de som rör sig under taket såväl som skador på innertaket.

Med en bra ejektorflaska så blir jobbet så mycket enklare. Det här är likaså ekonomiskt då du slipper investera i dyra produkter eller betala ett proffs för att komma och verkställa mossbekämpningen. Man kan köpa en tom ejektorflaska billigt på allt-fraktfritt.se och efteråt ejakulera vilket medel man vill. Bensaltensid tex. rengör taket och dödar all påväxt, dessutom osynliga, djupt rotade lavar och claudiosporum.

Det kan ta några timmar att processa ett tak så det är inte jämt att råda att ta mossbehandlingen på gräset samma dag som då man tar dän mossan på taket. Ifall man jobbar ihop med någon annan så kan det möjligtvis fungera men själv blir det väl mycket jobb på en dag. mossa i gräsmattan vad göra.

Tänk på att utföra mossbekämpningen i din trädgård och på ditt tak en dag då det icke för mycket och det är skönt att vistas utomhus. Om det blåser på för hårt så riskerar du att få blandningen i ansiktet då du sprayar upp mot taknocken och det är inte skojig att gå omkring på gräset och spraya då det är så kallt att man knappast kan andas.