Spridardunk, dunk gti, eller blanda själv?

När våren intågar så kan det vara läge att ta itu med mossan som invarderar gräsmattan. Innan man drar igång med gödsling och sprider nya frön så kan det vara klokt att behandla gräset mot mossa. Med dunk gti så är detta lätt gjort, men en del väljer att mixa järnsulfat och vatten därför att fördela med spridarbom på vattenkanna. Vad är bäst?

mossa

Med en enorm gräsmatta så är dunk gti ett riktigt bra val

Ifall det är så att man har en väldigt stor tomt så kan mossbekämpning gräsmatta mår bra av bli ett ganska arbetsamt uppdrag. Men nu behöver man inte ge sig ut och kämpa med mossrivare då det finns så smarta saker såsom dunk gti som man kopplar trädgårdsslangen till.

Blandningen sker automatiskt då man vrider på den tryckspruta inställning som finns på dunken så man behöver inte tänka på hur mycket vatten man ska ha till varje skopa järnsulfat och det är ju säkerligen mycket praktiskt.

Nu får man självklart hålla i dunken då den inte funkar som en ryggspruta med dunk som man hänger på ryggen, men för de flesta så blir detta likväl enklare än att blanda själv och köra med spridarbom på vattenkannan.

För mindre trädgårdar så kan en vanlig vattenkanna vara allting som man behöver

Då du har en mycket fjuttig tomt så är det inte säkert att en praktisk dunk gti blir den bästa lösningen. Med en spridarramp på vattenkannan så kan du hastigt och effektivt bli klar med mossbekämpningen. Det tar icke lång tid att stega kring då du blott behöver en full vattenkanna med järnsulfat samt vatten för att få det hela gjort.

På allt-fraktfritt.se finns en video med spridarbommen och ett foto på Dunk GTI (ejektordunk). Ta en glimt, man ser skillnaden på spridardunken samt spridarrampen för vattenkanna omedelbart.

Det är inte besvärligt att blanda järnsulfat själv. Följ bara instruktionerna för hur mycket pulver (100-200 g till 10 liter vatten) du ska ha till det antal liter vatten som får plats i din vattenkanna, fäst spridarbommen och börja vattna gräset!

Då du behöver få dän mossan på taket

Om det är så att du dessutom har mossa på taket så är det bäst att nyttja en ejektordunk. Med tak gti, Fulstopp Turbo eller Takrent Turbo eller Bensaltensid i egen ejektordunk så kommer man åt på ett bättre sätt än ifall man försöker sig på en hemgjord version med vattenkanna.

Det bästa är ju om du slipper klättra överallt på taket för att komma åt och då tvingas du ha bättre tryck än vad man får med vattenkannan.

Här är det också bra att kunna arbeta med trädgårdsslangen så att man kan röra sig fram och tillbaka längs taket för att spruta uppåt med vatten samt med järnsulfatfri lösning (järnsulfat färgar taket så medlen har benskalkonklorid som operativ ingrediens). mördarsniglar järnvitriol.

Bra verktyg är betydelsefullt då du vill sköta hus och trädgård

Oavsett ifall du vill stega runt med vattenkannan eller handla dunk gti (ejektordunk, spridardunk) så är det betydelsefullt att du väljer produkter med hög kvalitet. Det är inte skojsamt att fastna mitt i arbetsprocessen därför att verktygen ej funkar som de ska. Detta slipper du om du satsar på kvalitet från start. En bra spridarbom kan man ju hantera flera år i rad och likaså en skrapa som man kan använda då man förbereder för mossbekämpning på taket.