Vad funkar bäst av Järnvitriol samt tjärvitriol?

Hur bör det trä man använder vid till exempel ett husbygge användas? Många väljer att bearbeta med järnvitriol fasad som i stort sett är järnsulfat samt vatten. Men det finns också tjärvitriol som kan komma med vissa fördelar.

En förtjusande färg på fasaden med järnvitriol fasad

Det är exakt det där med färgen som får många att välja att bearbeta träfasaden med järnvitriol. I själva verket så kan man använda sig av järnsulfat till gräsmattan till väggar, men det kan vara klokt att inhandla en säck alternativt dunk som är särskilt till för väggarna med tanke på att man behöver få rätt järnsulfat dosering för träet.

Det som händer när man behandlar med järnvitriol är att träpanelerna kommer att byta i färg och bli en aning gråaktiga alternativt bruna. Precis hur de kommer att se ut beror på träets kvalitet och hur föråldrat det är. Man brukar råda att behandla träpanelerna före de monteras på väggen för bästa resultat.

Före man genomför en järnvitriolbehandling så kan det vara klokt att testa på en oberoende bit av samma virke. På så vis så vet man exakt vilken ton man kommer att få. Det blir ju en aning besvärligt att ångra sig då man redan har behandlat hela fasaden och då får man kanske måla om det inte blir en bra färgton.

Ifall man vill få mer än elegant kulör på huset

Men nu är det självklart så att många vill få mer än vacker färg på huset. Med järnvitriolen så får man föga mer än färgen. Den kommer inte att skydda träet mot väder samt vind. Då kan man istället satsa på tjärvitriol som även färgar men som samtidigt ger ett visst skydd.

En del tycker att det blir finare med järnsulfatet än med tjärvitriolen och väljer att olja efter behandling för att få ett bättre skydd. Man kan få lite skilda svar på vad som är bäst beroende på vem man frågar.

Den som säljer färg kommer ej att hylla järnvitriolen till skyarna av förståelig skäl så det gäller att tänka till själv före man bestämmer sig för hur fasaden ska behandlas.

Med tanke på budget samt tidsplan

Det skall nämnas att järnvitriolen är billig, till exempel på allt-fraktfritt.se. Detta är en produkt som man kan blanda själv och som man kan bruka på så många olika sätt därhemma. Beroende på om man ska behandla med järnvitriol fasad själv alternativt om man betalar någon annan för att göra jobbet så kan det hela kosta lite olika. Klicka här genast för mer data järnvitrol.

Det är betydelsefullt att man tänker på att järnsulfat som droppar från väggpaneler kan missfärga andra material såsom stenar, plattor och övrigt som kan finnas runt fasaden.

Täck över allt innan målning. Ifall man inte är förvissad på att man kan genomföra jobbet på ett professionellt sätt så kan det bli bättre att leja någon som klarar det hela på ett smidigt sätt utan att färga andra omkringliggande material.