Hälsosam livsstil med vietnamesisk kanel

Oslagbara egenskaper hos vietnamesisk kanel

Den vanliga Kassiakanelen som vi handlar i livsmedelsbutikerna är nära släkt med vietnamesisk kanel. Kassiakanelen är härlig, smakrik och på flera sätt enastående för vår hälsa och vi älskar denna krydda mycket. Vietnamesisk kanel är som en uppdaterad version av Kassiakanel – den är mörkare, doftar mer, smakar mer och skänker ännu godare effekter på hälsan än sin kusin. Vietnamesisk kanel är helt enkelt mer koncentrerad.Kanelaldehyd

Det verksamma ämnet i kanel är kanelaldehyd. Detta ämne skänker kanelen sin säregna smak som vi med enorm förtjusning sätter på allt från köttgrytor till tuggummin, glass samt müsli. Kanelaldehyden ansvarar även för kaneldoften som ofta används i eteriska oljor och parfymer.

Svampbekämpare

Kanelaldehyd är mycket effektivt för att eliminera svamp och används vanligtvis på grödor då en bonuseffekt blir att djur som råttor och hundar håller sig borta – doften avskräcker dem. Personer som vanligtvis drabbas av svampinfektioner kan vinna på ett dagligt intag av kanel.

En naturligt antibakteriell samt antiseptisk substans

Kanel – och då speciellt vietnamesisk kanel – är en antibakteriell substans och klara indikationer finns på att det likaså är en anticarcinogen substans, men mängden kanelaldehyd man måste upp i för att den ska ha verkan mot tumörer är så stor att man omöjligt skulle klara av att inta den på normalt sätt.

Vietnamesisk kanel förhöjer insulinkänsligheten

Allt ovan är egentligen häftigt nog, men det finns fler anledningar till varför man bör testa att införa kanel i sin dagliga kost. Vietnamesisk kanel har blodsockerreglerande egenskaper som främjar viktnedgång och en allmänt sundare livsstil, det har vanlig Kassiakanel också, men inte i samma utbredning. Insulinkänsligheten kan eskalera med upp till nära 30 % om man äter vietnamesisk kanel jämnt – det är en någorlunda fantastisk siffra!

Maximerad ketos

Går man på en ketogen diet och intar vietnamesisk kanel dagligen så förstärks ens ketos vilket ökar förbränningen ännu mer, och är man en som tränar ofta så ökar ens muskeltillväxt eftersom kanelen bäddar för det. Det existerar så många fantastiska egenskaper i kanel att det nästan inte finns någon ände.

Öka fettförbränningen

Önskar man eskalera sin fettförbränning är vietnamesisk kanel ett utomordentligt tillskott. För att få i sig kanelen är ett hett råd att blanda den i morgonkaffet, då får man en äkta rivstart på dagen. Om man sedan dessutom tar en kvick promenad på 45 minuter förstärker man effekten ännu mer.

Var kommer vietnamesisk kanel från?

Vietnamesisk kanel växer – inte alldeles otippat – i Vietnam. Mer exakt i det vietnamesiska höglandet i de centrala delarna av landet. Många gånger kallas vietnamesisk kanel också Saigonkanel – efter huvudstadens före detta namn (numera heter huvudstaden i Vietnam Ho Chi Minh City). Cinnamomum loureiroi är det latinska namnet för vietnamesisk kanel bantning och amning
.