Tappa kilon med hjälp av Saigonkanel

Saigonkanel och annan kanel

Det finns en kanel som heter Saigonkanel som har samma egenskaper som den vanliga Kassiakanel vi köper i livsmedelsbutikerna. Skillnaden mellan Saigonkanel och Kassiakanel är främst att Saigonkanel har betydligt mer kanelaldehyd i sig än ordinär Kassiakanel har, därmed har den även starkare smak, doft samt större påverkan gällande kroppens funktioner. Om man kryddar morgonfilen med Saigonkanel behöver man mindre dos än man vanligtvis använder av vanlig Kassiakanel.

Ytterligare en kanelsort, som inte får missas är Ceylonkanel – den äkta kanelen. Förvisso är det den äkta kanelsorten, men vad innefattar dess egenskaper är det inte alls lika imponerande som Kassiakanel, eller ännu mer, Saigonkanel.

Kassiakanel och Saigonkanel är nära relaterade med varandra, men där Kassiakanel vanligtvis är billig och enkel att få tag på så är Saigonkanel dyrare och inte alls lika vanligt förekommande inom handeln.

Saigonkanel för blodsockerbalans

En övervägande andel undersökningar visar att det verksamma ämnet i kanel – kanelaldehyd – har blodsockersänkande egenskaper. Många som drabbats av så kallad «sockersjuka» rekommenderas att inta kanel på daglig basis, speciellt människor som fortfarande inte har diagnosen diabetes, men som ligger inom farozonen, har massor att vinna av att låta kanel vara ett stående inslag i kosten. bantning frukost
.

Att reducera blodsockret är gynnsamt för alla, de värsta blodsockertopparna och -dalarna är påfrestande för systemet och kanelen tar udden av just dessa.

Saigonkanel och fettförbränning

Saigonkanel främjar insulinkänsligheten vilket innebär att receptorerna i cellerna fortare suger åt sig näring. Mindre insulin produceras och eftersom att insulin är ett anabolt hormon som skapar tillväxt när det uppstår ett överflöd, så minskar alltså inlagringen av energi i fettvävnaden om man äter kanel.

Man erhåller dessa effekter av all kanel, men i överlägset störst utbredning av Saigonkanel eftersom att den är så rik på kanelaldehyd.

Hur mycket Saigonkanel behövs för att erhålla effekt?

Detta är en fråga som kräver ett flexibelt svar. Alla är vi olika, olika till kroppen, olika stora samt olika känsliga. För Ceylonkanel brukar man rekommendera ett intag av minde än sex gram dagligen, men när det gäller Kassiakanel samt Saigonkanel, som är starkare sorter, så ligger denna gräns på fyra gram per dag.

För att «få effekt», dvs. få ökad insulinkänslighet och därmed effektiviserad fettförbränning så krävs inte mycket, men en regelbunden dos på ett par gram kanel till frukost varje morgon är väldigt gynnsamt – och smakligt!

Det är något man inte får glömma i jakten på hälsan – att njutningen är en mycket angelägen faktor i sig och när man kommer över en så enastående, naturligt mirakulös krydda som kanel, som är så sagolikt härlig, så får man helt enkelt inte låta bli att utnyttja den.

Den som går på lågkolhydratsdieter som Atkins och LCHF har också något att vinna vid ett regelbundet intag av Saigonkanel med tanke på att denna mustiga krydda har visat sig främja kroppen att gå in i ketos.

Handla högkvalitativ Saigonkanel från Gert Strand AB

Saigonkanel är ännu inte en etablerad kanel i dagligvaruhandeln, men online är den ganska enkel att finna. Handla din Saigonkanel hos Gert Strand AB för att vara säker på att den kanel du handlar håller hög kvalitet.
Saigonkanel hjälper dig att tappa kilon