Tappa kilon med hjälp av Saigonkanel

Att vietnamesisk kanel är förträffligt för viktnedgång är något som vetenskapen börjar få fram uppenbara belägg för. Gert Strand AB – företaget som rönt stora framgångar bland annat med sina aromer för kaffe, vispgrädde och bordsvatten – lanserar nu egen Saigonkanel av högsta kvalitet.

Saigonkanel minskar midjemåttet

Det går inte att med en enda mening belysa varför Saigonkanel underlättar viktnedgång, för processen är relativt invecklad. Oavsett hur det går till så ger ett dagligt intag av 2-4 gram en betydligt effektivare förbränningsprocess – och det räcker som upplysning för flera. Den som vill veta mer kan dock fortsätta läsa.

Den vietnamesiska kanelen är den bästa

Saigonkanel är närbesläktad med Kassiakanel, dvs. den kanel som vi finner i dagligvaruhandeln. Skillnaden mellan de två är trots det tämligen stor. Att «kanel är nyttigt» har vi matats med sedan barndomen, men just vilka hälsofrämjande egenskaper denna utsökta krydda har är för de flesta vagt. Saigonkanel är kraftfullare än Kassiakanel, såväl i doft och smak som i färg och densitet, man kan mäta upp mycket mindre av sin Saigonkanel för att åstadkomma likadan smak som man får med hjälp av vanlig dosering av den «vanliga kanelen».

Gå ner i fettmassa medan du ökar muskelmassan

Den som «vill gå ner i vikt» vill egentligen gå ner i fettmassa, att ha muskelmassa är enbart bra så det finns ingen anledning till att önska göra sig av med den och muskelvolym väger mer än fett. För att öka förbränningen av fett finns det mycket man kan göra, träna och inta kolhydratsnålt är två effektiva metoder. Hög insulinkänslighet ger bättre förbränning, samt hindrar blodsockret från att lagras i fettvävnaden, och det är bland annat här som Saigonkanel spelar en betydelsefull roll.

Höjer insulinkänsligheten

Saigonkanel höjer insulinkänsligheten och sänker därför utsöndringen av insulin i kroppen, vilket är utomordentligt för den som vill gå ner i fettmassa. Det i sin tur påverkar sköldkörteln positivt eftersom den slipper slitas ut i förtid. Personer med diabetes har fått klart goda resultat av ett dagligt intag av kanel, och en del har till och med fått reducera sin dagliga insulindos (i samråd med doktor).

Saigonkanel maximerar ketosen

Den som följer en kolhydratreducerad diet, som LCHF alternativt Atkins, bryr sig inte längre så mycket om att utjämna sina blodsockernivåer eftersom de i stort sett alltid är låga. Kroppens fundamentala energikälla har blivit ketoner och tillståndet i kroppen kallas ketos. Ifall insulinkänsligheten är låg kan kroppen emellertid fortsätta att framställa för mycket insulin, trots att ingen eller oerhört lite glukos behöver tas om hand, detta kan hindra för en del att nå ultimat ketos oavsett hur mycket de kämpar.

Saigonkanel verkar vara till rejäl hjälp i dessa fall därför att den höjer insulinkänsligheten och därmed försätter kroppen i det fettförbrännande tillståndet ketos i frånvaro av någon större bantning veckomeny
påfrestning.

En anpassningsbar krydda

Kanel är smakligt i kötträtter, som krydda i kaffet eller teet, på morgongröten eller som smaksättare i efterrätter. Köp Gert Strand AB:s kvalitetssäkrade Saigonkanel på www.allt-fraktfritt.com.