Det går att söta genom SÖTNINGSMEDEL på ett nyttigare sätt än med socker

Det är många såsom antagligen knappast kan ha i tanke sej livet utan.

vad

Vill man icke gå opp i midjemått ges det många annorlunda alternativ att välja mellan nuförtiden. Ett populärt ämne är SACKARIN såsom man använda med bibehållet rent samvete.

Bra samvete eller inte, SACKARIN är nu för tiden icke det enda alternativt ens den bästa metoden till att söta med.

Sackarinet upptäcktes allaredan under 1800-talet samt är en form av SÖTNINGSMEDEL såsom otaliga brukar i java och te som ersättning till strösocker. SACKARIN passerar via hela matsmätningsapparaten utan att tas upp så insulinnivån i kroppen förblir oförändrad.

En gudasänd present för alla diabetiker. Sackarinets sötningseffekt är ungefär 500 ggr mer är strösocker, är smått mirakulös men tyvärr finns det en bismak av metall såsom inte gillas av alla.

Det finns flera alternativ, exempelvis Sukralos som blivit ett populärt SÖTNINGSMEDEL med få kalorier och såsom smakar riktigt gott.

En tillkommande favör med Sukralos utöver att det även ger 500 ggr sötare än socker är att det kan hettas upp och därmed är bra till bakning. Sukralos är gjort av sackaros, det är därför det smakar såsom socker. Ytterligare ett sötningsmedel är Cyklamat såsom emellertid är svagare än Sukralos.Ett sötningsmedel av olika salter och det har cirka 40 gånger mer sötningseffekt jämfört med strösocker.

Ett mycket välkänt SÖTNINGSMEDEL är Aspartam som byggs upp av 2 olika aminosyror, fenylalanin samt asparaganinsyran. Du hittar Aspartam i många varor såsom säljs för bantning och det bryts ner till fenylanin vid bruk.

Nackdelen med Aspartam är att den smakar en del kemiskt.

Fast det existerar oxå en del medel som är helt naturliga och såsom blivit mycket attraktiva

På senare år så har det förekommit en hel del diskussion om de artificiella sötningsmedlen såsom aspartam och SACKARIN och man har varnat för att det kanske inte är så hälsosamt att överdriva användandet av dessa.

När Stevia också kallad sötflockel, släpptes på öppna marknaden var det många såsom blev glada.
Man gör oxå det såsom benämns för sötströ av stevia och det här är en slags strösocker som är bra mycket nyttigare än det vanliga strösockret. Då man får en sötning som kan vara cirka 18 gånger sötare än normalt strösocker.

Sötar du med Stevia kanske du märker en lätt bismak av lakrits. I andra steviasötmedel blandar fabrikanterna ofta i annat för att dölja bismaken men man kan knappast säga ett det fungerar så bra.

Om inte Stevia “faller dej på läppen” kanske du som ersättning skall testa Erytritol ett naturligt sötningsmedel du annars hittar i äpplen och päron. Du ser ingen skillnad på detta från vanligt socker. Aromen sägs vara nästbäst efter Sukralos.

Sukralos och Erytritol kan vara svårt att hitta i vanliga butiker men på prisad.se och allt-fraktfritt.se finns de alltid.

Articifiella SÖTNINGSMEDEL måste du stoppa i dig enorma mängder av innan det anses vara skadligt.

Om du inte accepterar Stevias bismak så finns alltid alternativen av kända preparat såsom SACKARIN och Sukralos. Eftersom smakupplevelse är helt individuell är det din personliga som ska avgöra vilken såsom blir din favorit.